FotbollKristianstads FCNyheterTrelleborg FF

TFF lånar ut tre U19-spelare till Kristianstad FC

Trelleborgs FF lånar ut Noah Christoffersson, Oscar Malmgren och Dardan Dakaj till Kristanstad FC. Samtidigt har TFFoch division 1-klubben ingått ett samarbetsavtal vilket ger möjligheten att kalla hem spelarna med 24 timmars varsel.

Christoffersson (bilden) är anfallare och Malmgren och Dakaj mittfältare. Samtliga tre tillhör U19-laget och bakgrunden till avtalet är att Trelleborgs FF, då målet att spela i U19-Allsvenskan även nästa säsong i och med avancemanget till den nya slutspelsserien redan är uppfyllt, valt att lyfta upp yngre spelare i U19-truppen.

Samtidigt vill föreningen ge de spelare som spelar sin sista juniorsäsong möjlighet till utveckling och speltid på seniornivå.

– Sedan vi blev klara för U19-allsvenskan har vi diskuterat en föryngring av U19-truppen och kommit fram till att våra spelare födda 00 och 01 kommer att bilda truppen under hösten. Detta är en tydlig investering för nästa år. Våra spelare födda 99 behöver utmanas och vi ser detta som en bra möjlighet att göra steget mindre mellan junior- och seniorfotboll. På så sätt ökar spelarna sina möjligheter till ett seniorkontrakt i Trelleborgs FF. Vi vill sätta spelaren i centrum och låta deras bästa gå före kortsiktiga resultat. Med detta avtal kommer vi att kunna säkerställa deras speltid, säger Kristian Haynes, sportchef ungdom i Trelleborgs FF i ett pressutskick.

Avtalet innebär alltså att spelarna kan representera både Trelleborgs FF och Kristianstad FC i tävlingsmatcher under höstsäsongen. Om spelaren behövs i Trelleborgs FF kommer han därför att finnas tillgänglig.

– Jag gillar när klubbar i närområdet kan samarbeta och vi har verkligen haft en bra dialog med TFF och deras klubbdirektör Mattias Kronvall. Jag hoppas att vi kan utveckla det här samarbetet än mer, säger KFC:s sportsligt ansvarige Dennis Nanasi till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close