FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF vill återupprepa vårens derbyvinst

Under lördagen är det dags för Skånederby i Allsvenskan då Trelleborgs FF gästar Malmö FF på Stadion. Nedan kan ni läsa om TFF-lägrets tankar och känslor inför matchen. 

– Vi ska se om vi kan göra om bedriften från i våras och slå dem. Det blir så klart svårare på deras hemmaplan, men – absolut inte omöjligt, säger Patrick Winqvist till Trelleborgs FF:s hemsida, inför morgondagens match.

– Vi har revansch att kräva på oss själva, för senast mot GIF Sundsvall var vi inte bra. Vi har snackat om det i veckan.

Sedan förra mötet i våras har det annars hänt en del i Malmö FF. Tränarbyte och flera spelare in och ut ur truppen.

Efter sommaruppehållet har de gått bra i Allsvenskan och har inte förlorat där sedan i mitten på maj. I veckan spelade de match borta i Champions League-kvalet mot Vidi FC. Resultatet 0-0 på bortaplan betydde dock att de istället får sikta in sig på Europa League.

– De har haft en del resande och en match i Champions League-kval i veckan, hoppas att vi kan dra nytt av det på något sätt iallafall. De har haft mycket matcher på kort tid, fler än vad vi har haft.

I matchen mot GIF Sundsvall gjorde Salif Camara Jönsson en efterlängtad comeback. Men återkomsten, samt den allsvenska debuten, blev inte riktigt som han hade tänkt sig, utan slutade med ett rött kort och utvisning. Den enda förändringen i truppen till lördagens match är då att anfallaren byts mot en annan som också varit skadad.

– Där är faktiskt bara en förändring i truppen, Salif Camara Jönsson är avstängd och Erik Andersson är tillbaka.

I våras vann alltså Trelleborgs FF hemma på Vångavallen. Lasse Nielsen i Trelleborgs FF gjorde då matchens enda mål i 90:e minuten. I ett derby kan precis allt hända, och morgondagens match är inget undantag.

– Ett derby är alltid ett derby – allting kan hända.

Malmö FF:s Lasse Nielsen är avstängd i morgondagens match på grund av för många gula kort. Det betyder att det bara kan vara en Lasse Nielsen i morgondagens match, och han spelar i Trelleborgs FF.

Följande spelare ingår i den trupp som Patrick Winqvist valt att ta med sig till Malmö:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Kofi Sarkodie, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Isak Jönsson, Felix Hörberg, Freddie Brorsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Jasmin Sudic, Magnus Andersson.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close