FotbollNyheterTorns IF

Torns IF: Divisionsresenären Oscar Ahlgren

Från Division 4 till Division 1 – och snart Superettan? Oscar Ahlgren är den prestigelöse perfektionisten som snart kan skryta med en fotbollsresa få förunnad inom Skånefotbollen. Skånesport.se tog sig ett snack med mittfältaren som etablerat sig i ett Torns IF med vittring på svensk fotbolls finrum. 

Torns IF har agerat överraskningslag i Division 1 Södra. Inför omstarten av säsongen, som för TIF:s del äger rum den 18:e augusti, man på samma poäng som serieledarna Mjällby AIF. I laget återfinns Oscar Ahlgren, en spelare som så sent som för två år sedan spelade Division 4-fotboll i Staffanstorp.

Ålder?

– 24 år.

Bor?

– Jag bor i Staffanstorp.

Vad sysslar du med utanför fotbollen?

– Jag studerar Industriell ekonomi vid Lunds Tekniska Högskola.

Hos vilket lag ligger dina sympatier?

– Real Madrid är laget!

Favoritspelare?

– Då får det bli… Luka Modric.

Du kom till Torn från Division 4-klubben Staffanstorps GIF(numera Staffanstorp United) – hur har du upplevt att spela på en högre nivå?

– Väldigt inspirerande! Den största skillnaden är väl tiden man har på sig med bollen. Det gäller att ha bestämt sig redan innan man får bollen vad man ska göra. Det ställs också helt andra krav, inte bara från tränare utan också spelare emellan. Alla är stora vinnarskallar och kräver 100 procent av varandra vare sig det är match eller träning.

Hade du någon personlig målsättning när du gick in i säsongen?

– Jag hade som mål att ytterligare utveckla mitt spel, framför allt i spelet en mot en. Jag ville också försöka ta en startplats, även om jag visst att det skulle bli tufft med de nyförvärv vi gjorde inför säsongen.

Vad var lagets målsättning inför säsongen?

– Att etablera oss på denna nivå (div 1), med andra ord att undvika att dras in i en bottenstrid. Och man får ju verkligen säga att det ser lovande ut då vi redan nu, i praktiken, säkrat kontraktet.

Kan du beskriva din roll i laget?

– Jag har väl en mer tillbakadragen roll här i Torn än vad jag hade i Staffanstorp. I Staffanstorp kände jag att jag hade ett större ansvar att driva på laget och ta en ledande roll. Som jag nämnde tidigare finns här i Torn dock så många extrema vinnarskallar och andra som tar den typ av roll.

Vad har du för plan/målsättning med din fotbollskarriär?

– Om jag ska va ärlig har jag aldrig haft något direkt mål med karriären. Jag har alltid spelat för att jag tycker det är kul och sen mest velat se hur långt det kan räcka.

Om du skulle beskriva dig själv som fotbollsspelare, hur skulle det låta då?

-Jag är mittfältare i grunden med främsta egenskaper i min löpstyrka och spelförståelse. Mitt målsinne har dock gjort att jag även spelat i mer offensiva roller senaste säsongerna.

Trots att han säger att det aldrig funnits något mål med fotbollskarriären, så kan Oscar Ahlgren, efter säsongens slut, titulera sig Superettan-spelare. I en idrottsvärld där många, många ungdomar drömmer om att nå sina mål, och för detta lägger ner en otroligt stor mängd slit, är det inte alltid åt den prefererade vägskälet som arbetet tar dem. Att Oscar Ahlgren – han som spelar för att det är rolig – och hans Torns IF kan vara ett Superettan-lag nästa säsong, trots att det inte funnits en tydligt uttalad målsättning, säger något om hur komplex och vackert oförutsägbar fotbollen är.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close