skanesport_desktop-panorama-1

FotbollTorns IF

Dino Mesic avgjorde för Torns IF mot Utsiktens BK

Division Ett var under lördagen tillbaka med spel igen efter drygt tre veckors sommaruppehåll. Torns IF tog under lördagen emot Utsiktens BK i den 18:e omgången på Tornvallens konstgräs.

Anledningen till att det blev spel på konstgräset är att valde att lägga nytt gräs efter vårens sista match. Det gamla gräset grävdes upp och nytt gräs rullades ut. Det nya gräset har inte ännu fått sitt fäste och spel är just nu förbjudet där.

Inledningsvis var det en ganska tam och tempolös match. Det var gästerna som var det starkaste laget inledningsvis och skapade en del farliga chanser via Robin Book på högerkanten. Torn kom in i matchen mer och mer och bland annat Astrid Seljmani fick en bra chans i slutet av första halvlek att göra mål på.

Men några mål blev det aldrig i första halvlek, som slutar mållöst.

I andra halvlek inleder Torns IF bäst och skapar inledningsvis två heta chanser att ta ledningen på genom anfallaren Astrid Seljmani. Men någon fullträff då blev det inte för Seljmani.

Sedan blir det en period i matchen när inte mycket sker. Lagen skapar en del halvchanser men lagens bägge målvakter Philip Mårtensson och Axel Wibrån hade det lugnt mellan stolparna.

Torns IF tog i den 79:e minuten ledningen i matchen när inhopparen Dino Mesic centralt i banan skickar bollen mot mål, en boll som skjuts in via stolpen. Ett bra förarbete av Hugo Barsne. 

Bara minuten senare har Dino Mesic ännu ett läge att göra mål på, men denna gången träffar han fel sida om stolpen.

Med två minuter kvar av matchen utökar Torns IF sin ledning till 2-0 när återigen Hugo Barsne gör ett bra förarbete ute på högerkanten och i mitten hittar han Dino Mesic som lägger in matchens andra mål. 

Torns IF vinner matchen rättvist och går upp i en serieledning med tre poäng före Mjällby AIF. Mjällby som i övrigt spelar kl 16.00 idag.

Torns nästa match är på torsdag när man möter IFK Göteborg i Svenska Cupen.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close