FotbollMalmö FFNyheterTrelleborg FF

Kanondebuter för barndomskamraterna från Skurup

Hugo Andersson i MFF och Isak Jönsson i TFF gick i samma skolklass

Hugo Andersson gjorde mål efter två minuter när han debuterade från start i Malmö FF och fortsatte att storspela i 90 minunter. Efter 66 minuters spel fick dessutom hans gamla barndomskamrat från Skurup Isak Jönsson debutera i motståndarlaget Trelleborgs FF.

– Vi har känt varandra sedan vi var små, gick i samma klass i Skurup och spelade fotboll och handboll tillsammans. Fast i handboll stod Isak i mål, berättade Hugo Andersson.

Sedan Hugo Andersson flyttat in och börjat spela för MFF när han var tolv och Isak Jönsson följt efter och börjat spela för BK Olympic gick de i samma klass i Malmö också.

I somras värvades Isak Jönsson från BK Olympic till Trelleborgs FF och debuten kom snabbt. Mot MFF var han kanske det enda glädjeämnet i 0-3-förlusten. Han kom in med attityd och stod upp mot Egzon Binaku som tidigare i matchen haft lätt att komma förbi.

– Med tanke på resultatet kunde det varit roligare, men det vara bara att gå in och göra sitt bästa och det var kul att både jag och Hugo fick vara med, sa Isak Jönsson.

Att 19-årige Hugo Andersson – han fyller 20 på nyårsdagen 2019 – skulle spela fick han reda på redan på eftermiddagen dagen före matchen.

– Jag kände mig redo och var väl rätt lugn. Det gick helt okej för mig överlag och sedan var ju målet bara en bonus.

Efter en kort hörna fick Anders Christiansen tillbaka bollen och slog ett inlägg som Hugo Andersson satte i nät.

– Bollen kom bra till mig, jag bara satte fram högerfoten. Sedan var det bara att ta emot lagkamraterna och jubla. Jag tänkte inte på något speciellt och sedan såg jag snabbt att Uwe Rösler pekade på huvudet att jag skulle hitta fokus igen, snabbt och det gjorde jag, berättade Hugo Andersson och gjorde ingen hemlighet av att han vill bli en i den långa raden av landslagsbackar från Malmö FF.

– Pontus Jansson och Filip Helander såg jag upp till som liten och sedan har Franz Brorsson gjort det bra också. Kan de kan jag, liksom. Nu vill jag spela mer, men jag har tålamod.

Matchen var Hugo Anderssons första från start i Allsvenskan. Den riktiga debuten gjorde han i 2-0-segern över Häcken i våras, då han hoppade in de sista fyra minuterna. Hittills har han alltså full pott i poängväg och nollan intakt bakåt.

MFF-tränaren Uwe Rösler var nöjd med Hugo Anderssons insats.

– Han gjorde det bra. Hugo har fortfarande mycket att lära och utveckla i defensiven, men jag gillade det jag såg.

Och TFF-tränaren Patrick Winqvist öste i sin tur beröm över Isak Jönsson.

– Isak gjorde en stark insats och visade pondus. Hans spel var moget och jag är stolt över hans insats och han visade att han redan är med i konkurrensen om att få en startplats. All credd dessutom till BK Olympic som varit med om att utveckla honom till en så duktig fotbollsspelare.

Hugo Andersson är alltså född på nyårsdagen 1999. Isak Jönsson är född den 11 januari 1999 och det skiljer alltså bara tio dagar mellan de två barndomskamraterna. Och det stannar faktiskt inte där. Trelleborgs FF:s tredjemålvakt Merlin Nuhanovic, som tidigare spelat i MFF är också född -99 och är även han från Skurup.

Skurups 99:or sätter avtryck i Allsvenskan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close