FotbollIFK MalmöNyheter

Nyförvärv kan debutera i IFK Malmös seriefinal

På lördagseftermiddagen spelar IFK Malmö seriefinal borta mot Lindome. Lagom till den höjdarmatchen är anfallaren Andrej Simeunovic spelklar. Det blev han för bara någon dag sedan.

– Han åker med oss upp och har sett okej ut på träningen. Sedan får vi se om det kan bli spel direkt eller om det känns bättre att vänta lite, säger IFK Malmös rutinerade tränare Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson (bilden).

Under sommarfönstret har tabelltvåan – två poäng efter Lindome GIF – tappat seriens skyttekung Noor Zadran, som lånats ut till Landskrona BoIS. Men Malmöklubben har plockat in fyra spelare också. Andrej Simeunovic är det senaste nytillskottet. Tidigare har Almir Taletovic hämtats i Kristianstad FC, Jamshed Asekzai återvänt från BK Olympic och Kingsley Ndidi Olie anslutit från KSF Prespa Birlik. Lämnat har även tredjemålvakten Jesper Andersson gjort. Han har gått till BK Olympic.

– Tappet av Noor är ett stort minus. Han var ju seriens skyttekung. Vi har ju heller inte kunnat använda Mohamed Ramadan mer än i enstaka matcher på grund av skadeproblemen.

– Men vi har fler spelare som kan göra mål och ett bra lag. Lindome är ett riktigt bra lag. Det är Halmia också. Jag tycker dock helt klart att ävrn vi har gjort en bra säsong och vi slog ju Halmia senast. Det hoppas vi kunna göra med Lindome också, även om de vann med 2-0 när vi möttes i Malmö, säger Nisse Persson.

Andrej Simeunovic är 19 år gammal och son till förre MFF-målvakten Milan Simeunovic. Han kommer närmast från spel i den serbiska klubben FK Vozdovac, men var innan dess i Lunds BK.

Färden till Lindome går redan klockan halv åtta på morgonen eftersom matchen har avspark klockan 13.00.

– Egentligen gillar jag inte att spela så tidigt som 13.00 oavsett om det är hemma- eller bortamatch. Fast nu är det ju Lindome som spelar hemma och bestämmer, säger Nisse Persson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close