FotbollHässleholms IFNyheter

Hässleholms IF:s Dan Olofsson inför TFF

Under tisdagen spelas det fin fotboll i Hässleholm när hemmalaget Hässleholms IF tar emot allsvenska Trelleborgs FF på Österås IP. Inför matchen tog sig Skånesport.se ett snack med Division 2-laget HIF:s tränare, Dan Olofsson. 

Då man besegrade Kristianstad FC i maj i den första omgången av Svenska Cupen, lottades Hässleholms IF därefter mot Trelleborgs FF. Ett allsvenskt lag för visso, men med TFF:s senaste form i seriespelet i beaktning känns uppgiften absolut inte omöjlig för Hässleholm att klara av.

Hur är känslan inför att möta Trelleborgs FF?

– Känns spännande och inspirerande att få mäta sig mot ett allsvenskt lag.

Vad ser du fram emot mest med mötet? 

– Att killarna får möjligheten att mäta sig mot ett lag som spelar i högsta serien. Ska bli intressant att se hur det går.

Hur ser du på era möjligheter att skaka dem? 

– Både vi och Trelleborg har en tuff situation i serien. Så för oss känns det kul att spela en match där vi har allt att vinna. Dessutom har vi ett lag som under året presterat bättre ju bättre motstånd vi möter. Vi har definitivt möjlighet att ställa till det för dem om allt klaffar.

För de som inte känner till er som lag – vilka är era styrkor respektive svagheter? 

– Vi har ett tempostarkt och bollskickligt lag som gärna vill spela bollen efter marken. I år har vi saknat tyngd framåt och tyvärr straffats vid ett antal tillfällen när vi försökt styra matcher med vårt eget spel.

Har ni som lag förberett er på något annorlunda sätt inför matchen? 

– Vi förbereder oss som vanligt. Möjligtvis blir det lite mer vax i håret på killarna när TV är på plats.

Hur går snacket i stan inför matchen? Märker man av att ett allsvenskt lag ska komma på besök?

– Absolut pratas det om matchen. Både allsvenskt motstånd och att den sänds på TV.

Vet du något om hur många personer som väntas komma och kolla på matchen? 

– Alltid svårt att tippa. Förhoppningsvis kommer det en hel del och stöttar oss. Hörde att det skulle komma en supporterbuss från Trelleborg, vilket är kul.

Beskriv hur er säsong i Division 2 har varit så här långt.

– Vi har haft en tuff vårsäsong. En liten baksmälla efter vi var några mål från att få kvala till Division 1 förra året. Vi har inför året blivit av med sex spelare och flyttat upp lite yngre killar. Detta har gjort att vi saknar lite tyngd och spetsegenskaper. Vi jobbar hårt och tränar bra, vilket förhoppningsvis gör att vi kan göra en bra höst.

Om det blir seger mot Trelleborgs FF, hur firar ni då?

– Det blir säkert en rejäl sång i omklädningsrummet.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close