skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHässleholms IFNyheter

Hässleholms IF skrällvann mot Trelleborgs FF

Stor skräll i Svenska Cupen när Hässleholms IF slog ut Trelleborgs FF efter förlängning. Hjälte för hemmalaget blev anfallaren Joel Wedenell, som, genom ett hattrick, sköt Hässleholm vidare till den tredje omgången. 

Division 2-laget Hässleholms IF stod värd för kvällens Svenska Cupen-möte med allsvenska Trelleborgs FF. Trots att det skiljer tre divisioner mellan klubbarna, var det Hässleholm som, efter förläggning, drog det längsta strået.

Gemensamt för de båda lagen är att deras respektive säsonger sätt svajiga ut. Hässleholm kämpar för nytt kontrakt i Division 2. Södra Götaland, medan TFF harvar runt i Allsvenskans bottenskikt. De sistnämnda hade inför mötet i cupen släppt in nio mål på de två senaste matcherna.

Joel Wedenell, Hässleholms anfallare, såg länge ut att bli matchhjälte med sina två mål. Med en 2-1-ledning tickade klockan upp mot slutsignal. Men i den 90:e minuten ville TFF:s Salif Camara Jönsson annorlunda, och såg till att nicka in den sena kvitteringen.

Matchen gick till förläggning, där Wedenell blev stor matchhjälte med sitt, och Hässleholms, tredje mål för dagen.  Påpassligt höll anfallaren sig framme i TFF:s straffområde och kunde, efter att ett långt inlägg hittat honom, trycka in segermålet.

Efteråt var det en glad Wedenell som svarade på medias frågor om hans lags skräll i Svenska Cupen.

– Det var vad vi hoppades på, men kanske inte vad vi räknat med. Vi gick in med inställningen att bara köra och göra det till en rolig match. Vi gör en fantastisk insats där alla sliter hårt. Att få göra tre mål är fantastiskt roligt.

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close