FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson redo för spel – och Midtjyllands fasta

Lagom till den viktiga förstamatchen mot FC Midtjylland är skadeläget starkt förbättrat i MFF. Idag tränade samtliga för fullt, med undantag av Guillermo Molins och Fredrik Andersson.

Det innebär att Rasmus Bengtsson och Behrang Safari åter är tillgängliga och att det heller inte ska vara några problem med Carlos Strandberg eller Arnor Traustason.

– Vi vill ju följa upp i morgon med hur de reagerar på dagens lite tuffare träning, men de tränade för fullt och det var ett gott tecken. Som det ser ut nu är de tillgängliga, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Rasmus Bengtsson tvekade heller inte.

– Jag är startklar. Vill tränaren spela mig så är jag redo. Det är upp till honom.

Var det lite så att du avstod spel mot TFF för att vara mer fit till den här matchen?

– Vi förde de diskussionerna och jag hade nog kunnat spela i lördags, men då hade kanske risken ökat att jag varit mer tveksam till torsdag. Nu fick jag några extra dagar och förhoppningsvis ska det göra mig helt redo till Midtjylland.

I förberedelserna har MFF varit noga med att betona att FC Midtjylland är ett extremt starkt lag på fasta situationer och att de en längre tid jobbat hårt – och nått framgång – med att utnyttja den fördelen.

– Det är ju Europas bästa lag på fasta situationer, det visar statistiken.

– Så det är klart att vi får något att bita i. Vi får helt enkelt inte ge bort några onödiga hörnor och frisparkar – eller inkast. Istället får vi visa skickligheten och försöka spela oss ur situationerna. Det blir upp till oss, säger Rasmus Bengtsson och betonar att det sett bättre och bättre ut i MFF:s arbete med att försvara sig på dödbollarna.

– Vi släppte in Ghoddos mål mot Östersund, fast den var det svårt att försvara mot och det var väl Cluj som gjorde mål på en tillbakanick. Annars hade det sett bra ut. Som sagt vi ska spela fotboll och förhoppningsvis är det vi som tar tag i taktpinnen och för spelet. Är vi skickliga med bollen ska vi inte behöva ge bort något. Det kan ligga en fara i det, men så är det ju alltid när man ska vara kreativ. Kvalitén och hur mycket man vågar är avgörande. Gör vi det bra ska det de få mindre nytta av sin styrka.

Tidigare i somras mötte MFF FC MIdtjylland i en träningsmatch i Danmark. Då vann FCM med 2-1 efter att ha gjort båda målen på just fasta situationer.

– Det var en bra match mellan två starka lag och i 60 minuter var vi det bättre laget. Sedan var de tunga och gjorde två mål på fasta. Det är nog den matchbilden vi kan förvänta oss, att det är vi som driver på och sedan kan vi förhoppningsvis utnyttja deras misstag och få till lite omställningar och sådant.

Är de lika bra att försvara på fasta?

– Det vet jag inte. Det ska vi gå igenom i morgon. Men de har ju längden och tyngden. Fast man spelar även med fötterna och med smartnessen i huvudet och förhoppningsvis är vi bättre där.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close