skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Torns IF:s Richard Ringhov inför IFK Göteborg

Under torsdagskvällen spelar succélaget Torns IF i match i den andra omgången av Svenska Cupen. Efter att ha slagit Eslövs BK med 2-0, föll lotten på en av svensk fotbolls största och mest meriterade föreningar genom tiderna; IFK Göteborg. Inför drabbningen tog sig Skånesport.se ett snack med Torns IF:s tränare, Richard Ringhov. 

Hur är känslan inför att möta IFK Göteborg?

– En fantastisk känsla. När man får en möjlighet att vara med i sådana här matcher så är det givetvis en stor utmaning för alla. Tränare, ledare, spelare och inte minst för hela klubben. Den absolut största tävlingsmatchen i Torns 53-åriga historia. Finns väl bara en utmaning som varit större och det var när vi mötte MFF innan sommaren.

Vad ser du fram emot mest med mötet?

– Det är nog helheten. Ett allsvenskt lag med stor tradition samt inramningen. Mycket folk – en stor upplevelse, helt enkelt.

Hur ser du på era möjligheter att skaka dem?

– Den ser jag som stor. Vi är ett bra fotbollslag och vi räds inte något lag, men det gäller att inte göra något som vi inte brukar göra, utan vi är bra när vi gör det vi ska. Både anfalls- och försvarsmässigt.

För de som inte känner till er som lag – vilka är era styrkor respektive svagheter?

– Hahaha… Ja, om vi börjar med svagheterna så är jag kanske en aning kaxig när jag säger att jag inte ser några större sådana just nu. Visst har vi saker om vi pratar om och som vi tränar på som alltid kan bli bättre men det håller vi för oss själva. Det vi dock blivit bättre på och utvecklat är bland annat vårt bollinnehav, och det blir ju viktigt i en sådan här match när det gäller att hålla i bollen och inte bli av med den, eftersom det tar mycket kraft att ta tillbaka den när man väl blivit av med den. Sedan är vi ju kliniska i vårt försvarsspel och det visar inte minst antal insläppta mål i seriespelet. Tretton insläppta på arton matcher säger väl det mesta

Har ni som lag förberett er på något annorlunda sätt inför matchen?

– Nej, förberedelserna blir som en vanlig seriematch.

Hur går snacket på stan inför matchen? Märker man av att ett allsvenskt lag ska komma på besök?

– Ja, vad jag vet har klubben sålt förköp för första gången ute i Stångby – matchen spelas ju på Klostergården – och där har det väl sålts cirka 1100 biljetter. Men visst hör man att det snackas fotboll.

Vet du något om hur många personer som väntas komma och kolla på matchen?

– Drömmen är väl cirka 3500, men jag kan tänka mig att klubben skulle vara nöjda med cirka 2500 personer.

Beskriv hur er säsong i Division 1 har varit så här långt.

– Den har varit mycket bra. Vi fick den start vi ville ha i seriespelet med fyra vinster, och då fick vi den trygghet som behövdes. Sedan vill jag lyfta hela truppen som jobbat hårt och målmedvetet och dessutom utvecklats och tagit stora steg jämfört med förra säsongen. Det visar också en intressant sak: Att om laget går bra så utvecklas spelaren individuellt också.

Om ni vinner mot IFK Göteborg – hur kommer firandet se ut då?

– Det blir inget alls. För att återhämtningen skall bli på bästa sätt äter vi enkelt inom 15 minuter i omklädningsrummet sedan tränar vi lördag och sedan en viktig seriematch borta mot Eskilsminne på söndag. Fira får vi göra efter säsongen – tråkigt men sant.

Svenska Cupen-mötet mellan Torns IF och IFK Göteborg spelas på Klostergårdens IP, med matchstart 18.30

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close