FotbollMalmö FFNyheter

“AC” tycker att det är extra kul att möta ett danskt lag

På presskonferensen inför MFF-FC Midtjylland fick Anders “AC” Christiansen många frågor om hur det ska bli att möta ett danskt lag och hyllningar från Uwe Rösler.

– Jag har ju mött Midtjylland många gånger både som senior och ungdomsspelare. Det ska bli kul att göra det igen, extra kul att möta ett danskt lag, konstaterade han.

– Delvis är det ju också ett sätt att visa danska journalister och andra som inte följer med så noga i Allsvenskan att vi är rätt så bra. FC Midtjylland är ett starkt lag. FCK och Bröndby är de stora lagen, Midtjylland är den kaxige från Jylland som utmanar och vågar säga att de ska göra det också. Det ska bli en kul utmaning. Förhoppningsvis kan vi vinna och göra fler än ett mål.

Uwe Rösler öste beröm över AC.

– Det är fantastiskt att se en spelare med så mycket spelglädje. Han älskar att ha bollen, skapa saker och vinna. Nu är han i form.

MFF-tränaren tyckte också att det blivit för mycket fokus på FC Midtjyllands styrka på fasta situationer.

– Jag förstår att det uppmärksammas och skrivs med tanke på deras statistik och att vi kanske inte är det längsta laget. Men vi har visat att vi kan hantera det både mot Vidi och Cluj som också var bra på det. För mig är det mer betydelsefullt vad vi själva gör med bollen. Det är upp till oss att se til att göra något bra när vi har den och sedan se till att vi inte ger bort för många sådana situationer till dem. Jag är helt trygg i att vi sett till struktur och mentalitet kan matcha dem.

Han berättade också att det finns ett frågetecken i den 19 man stora truppen han tagit ut.

– Fast jag berättar inte vilken spelare det är som är osäker. Bara att det inte är Rasmus Bengtsson eller Behrang Safari.

Under den öppna kvarten på träningen saknades sedan Carlos Strandberg. Då kan man ställa frågan om hans frånvaro inte var ett lite för enkelt svar på frågan vilken spelare som är osäker. Varför först säga att man inte avslöjar något och sedan göra just det? Om det inte var en dubbel-bluff.

I FC Midtjylland saknas Rilwan Hassan och mittbacken Erik Sviatchenkos medverkan ska avgöras på matchdagen. Sommarens nyförvärv från BK Häcken Joel Andersson är med i truppen. Midtjylland har även värvat Jens Cajuste från Örgryte IS, men han saknas i truppen.

MFF-truppen: Walter Viitala, Johan Dahlin, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim och Franz Brorsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close