FC RosengårdFotbollLandskrona BoIS

Ny cupskräll – FC Rosengård slog ut Landskrona BoIS

Svenska Cupen bjuder på många skrällar i år. Igår slog Hässleholms IF ut Trelleborgs FF från Svenska Cupen. Idag var det dags för division 2-klubben FC Rosengård att slå ut Landskrona BoIS från cupen.

Redan i den andra minuten tar FC Rosengård ledningen i matchen när Viktor Noring bjuder på en målvaktstavla som inte riktigt lyckas ta tag i bollen och bollen seglar över honom istället. En boll som lyckas nå FC Rosengårds anfallare Ismael Hussein som krigar in ledningsmålet inför 320 åskådare på Rosengårds Idrottsplats. 

BoIS tog efter ledningsmålet över matchen och skapade en del chanser. Närmast var Jetmir Haliti som får en bra träff på bollen, men åker precis utanför. BoIS hade mycket boll i första halvlek, men lyckades inte göra några mål. En anledning till detta var FC Rosengårds målvakt Ronald Lubwama som gjorde en bra match idag.

En utökning från hemmalaget skulle komma och den kom i den 25:e minuten när återigen Ismael Hussein sätter bollen i mål. Denna gången efter ett inlägg från höger och Hussein finns på bortre stolpen och nickar in matchens andra mål.

Strax innan första halvlek var över fick BoIS en ny bra chans att göra mål på när Melvin Frithzell gör ett bra förarbete centralt i banan och lägger bollen till Alfons Sampsted som skickar iväg en bra boll. Men Rosengårds målvakt Lubwama gör återigen en bra räddning. 

I andra halvlek är det BoIS som har spelet mest. Man äger mest boll och driver upp spelet offensivt. Men några mål lyckas man inte göra och BoIS går mållöst från Rosengårds Idrottsplats.

FC Rosengård håller ut och klarar den offensiva pressen från Landskrona och vinner med 2-0. I och med segern är man kvalificerad till vårens gruppspel.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close