skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Tappert Torn lottlöst mot IFK Göteborg

Inför nybyggda läktare på Klostergårdens IP spelades det Svenska Cupen-fotboll mellan Torns IF och IFK Göteborg. En respektabelt stor skara av publik fick se ett ärofyllt spelande Torn förlora mot storklubben Göteborg. En tapper insats räckte föga och slutresultatet skrevs slutligen till 0-4.

Olikt IFK Göteborg har Torns IF stått för en väldigt fin säsong. I Division 1 Södra har man trotsat alla förhandstips, och lundensarna ligger på en andraplats, tätt bakom ledande Mjällby AIF. Därför hade jag, och säkert många med mig, en känsla av att Torn skulle kunna skaka stora, stygga IFK Göteborg i kvällens match. Men tji fick vi optimister.

2203 åskådare på Klostergårdens IP i Lund fick se en jämn match, men där Göteborg var strået vassare i de flesta momenten. Snabbare med boll, högre passningstempo och en tydligare spelidé fällde avgörandet för storklubben. Trots att Torn stod upp bra och hotade framåt vid ett par tillfällen, var klasskillnaden tydlig – och tungan på vågen.

0-4 var dock missvisande sätt till spelbilden. matchen stod länge och vägde vid ställningen 0-1, men två snabba IFK-mål tog musten ur Torn, som därefter aldrig var riktigt nära att hota.

Efteråt gav hemmalagets tränare, Richard Ringhov, sin syn på matchen .

-Känslan är att jag, med stolthet, kan säga att vi gjorde vad vi kunde. 70 fantastiska minuter, där vi är väl så bra som IFK Göteborg.

-Det som fäller avgörandet blir ju de två målen som de gör inom ett par minuter i den andra halvleken.

-Detta kommer inte att påverka oss negativt. Jag tror vi kan ta med oss mycket från denna match faktiskt.

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close