MotorNyheter

Nytt besök för Gustav Malja på favoritbanan Spa

Spa-Francorchamps i hjärtat av belgiska Ardennerna är en bana Gustav Malja håller högt. Det var där Malmöföraren tog sin första pallplats i GP2 säsongen 2016 – ett resultat som följdes upp av en fjärdeplats i samma kategori (om än omdöpt till Formel 2) förra året.

I helgen är Malja tillbaka på den mytomspunna Grand Prix-banan, denna gång i en helt annan typ av best, när årets sjunde race i Porsche Mobil 1 Supercup ska avgöras.

_ Jag blir alltid på lite extra gott humör när det närmar sig ett race på Spa! Jag har alltid trivts bra där, det är en av mina favoritbanor, och den har varit snäll mot mig historiskt. Det var där jag debuterade i GP2 2015, det var där jag tog min första pallplats i samma klass året efter, och även i fjor var det en av mina bästa racehelger, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

_ Vi var och testade på Spa för ungefär en månad sedan, och det råder ingen tvekan om att det är en helt annan bana i Porschen. För första gången är Eau Rouge en riktig sväng. I formelbil var det bara full gas därigenom, men nu är utmaningen betydligt större. För mig är det alltid en höjdpunkt att tävla på Spa och jag hoppas att jag kan få med mig ett bra resultat därifrån i år också.

Foto: Porsche AG

TIDSSCHEMA

Porsche Mobil 1 Supercup
Race 7 | Spa-Francorchamps (Belgien)

Fredag 24 augusti
Fri träning: 18.45-19.30

Lördag 25 augusti
Kval: 10.45-11.15

Söndag 26 augusti
Race: 12.05-12.40
LIVE | Viasat Motor, Eurosport 1

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close