skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS måste vända trenden

Landskrona BoIS är i kris. Med en bitter resultatrad i ryggen, samt ett smärtsamt uttåg ur Svenska Cupen, åker skåningarna till Borlänge för att möta IK Brage under söndagen. Det råder turbulens i BoIS just nu och en seger är vitalt för såväl tabellsituationen som stämningen i och kring klubben. 

Efter en tuff avslutning på våren inleddes höstsäsongen lovande för BoIS del. Vinst mot Gefle och oavgjort mot Värnamo. Därefter har det blivit förluster mot Degerfors och Helsingborg, och i veckan förlorade man mot Division 2-laget Rosengård i Svenska Cupen. Otvivelaktigt några tuffa månader för BoIS, men man ser inte enbart mörker framför sig.

—Vi har sagt det många gånger, vi måste steppa upp, kriga oss igenom matcherna, visa hjärta, alltihop. Killarna gör det, men det är nånting som ligger i vägen. Tyvärr blir det så när man förlorar massa matcher, det blir lite oro. Vi måste hitta tillbaka till det spel vi hade i maj månad exempelvis. Ha stort bollinnehav och tålamod. Inte tjonga iväg bollarna som vi gjort sista tiden, trots att vi aldrig pratat om att vi ska tjonga iväg bollarna. Det är något som bara kommit, kanske på grund av oro, eller något. Vi måste hitta tillbaka, börja spela, hålla i bollen, ha tålamod och hitta de fina kombinationer som vi vet att vi har. Där framme måste vi vara på tå, offra oss och göra de löpningar som vi hela tiden strävar efter, säger Landskrona BoIS tränare, Agim Sopi, till klubbens hemsida.

Flertalet matcher i våras visade BoIS upp fint spel och skapade mängder med målchanser. Ändå räckte det sällan till tre poäng. Allt för ofta släppte man in mål sent i matcherna, vilket gjorde att man gick miste om poäng. Är det något litet som krävs för att det ska vända? Ketchup-effekt? Retroaktiv poängutdelning?

— Vi får i alla fall hoppas att det kommer nu, för vi måste plocka poäng. Det är nu det är dags. Vi har haft en motgång ganska länge nu, vi behöver ha lite tur på vår sida. Hoppas killarna får det, de har förtjänat det. De jobbar hårt, men det blir kanske lite omedvetet att man inte tar de här löpningarna som behövs i vissa lägen.

Landskronas spelartrupp har, enligt klubbens utsago, haft ett möte under veckan, där man pratat sig samman och vädrat åsikter.

— De har haft ett möte och jag har fått lite information om vad de gått igenom. Vi har en väldigt bra dialog, säger Sopi.

Vad gäller matchtruppen mot IK Brage så är varken Monday Samuel och Karim Sadat disponibla på grund av skador/skadekänningar. Detsamma gäller Igor Arsenijevic och Emmanuel Okine. De två krockade i matchen mot Rosengård, vilket, enligt uppgifter, resulterade i flertalet stygn för Arsenijevic, som inte tränade på lördagen. Okine ska ha tränat försiktigt under lördagens pass, men tvingades lämna återbud. Sent återbud även från Emil Jönsson innebär att BoIS åker till Borlänge med en 16 man stor trupp, som ser ut enligt följande:

Viktor Noring, Amr Kaddoura, Alfons Sampsted, Jetmir Haliti, Alexander Tkacz, Philip Andersson, Viktor Svensson, Edafe Egbedi, Noor Zadran, Måns Ekvall, Akram Mansour, Joe Sise, Filip Pivkovski, Jakob Andersson, Adi Nalic och Melvin Fritzhell.

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close