skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Fortsatt landslagsspel för Island en boost även i MFF

Traustason kom med i Hamréns första trupp

MFF får avstå några skadade spelare och vilar flera andra mot Sirius. Men Arnor Traustason lär starta och gör det med vetskapen att han kom med i Erik Hamréns första trupp som ny förbundskapten för Island.

– Självklart vill jag vara med i landslaget. Men jag hade faktiskt inte tänkt så mycket på det inför uttagningen. Nu är jag glad över att få fortsätta vara med i den fina gruppen vi har i Island. Ibland kan ju grejer hända med en ny kapten, kanske han gillar någon annan spelare? Men nu är jag där och jag är jätteglad och jättenöjd, betonade Arnor Traustason efter dagens matchförberedande pass på Stadions hybridgräs.

Hade du pratat någonting med Hamrén före uttagningen?

– Nej, men jag kommer ju att få träffa honom nu när vi samlas. Det blir kul.

Island kommer att möta Schweiz hemma den 8 september och Belgien borta den 11 september. Matcherna ingår i den nya UEFA-satsningen Nations League.

Hur mycket betyder det för dig att vara med i landslaget?

– Mycket! Jag får spela för mitt land. Det är stort på Island och vi har gjort det ganska bra i EM och VM. Och alla är engagerade. Mot Argentina var det väl 99 komma någonting procent som tittade på matchen. Därför är det roligt att vara en del av det laget.

Ger landslagsspelet en boost i klubblaget också?

– Det tror jag, att få åka iväg och träffa landslagskamraterna och sedan komma tillbaka är bara bra.

Ett par spelare i MFF får vila. Känner du själv ett sådant behov?

– Jag är inte sliten.

Tror du att MFF är ett slitet lag just nu?

– Nej det tror jag inte. Det var varit många matcher och många minuter på vissa spelare. Några kan vara lite slitna och trötta. Men när det är matchdag ställer alla in huvudena rätt och bara kör.

– Vi har absolut inte råd att ta det lugnt mot Sirius. De har gjort det bra. Sedan vi mötte Sirius har de vunnit fyra matcher och förlorat en. Plus att de gjort tolv mål. Att vi kommer att vila några spelare beror absolut inte på att det är Sirius vi möter, poängterade Arnor Traustason.

Flera spelare lämnade dagens träning redan efter uppvärmningen. När man sedan satte igång tydde det mesta på följande startelva:

Johan Dahlin – Franz Brorsson, Hugo Andersson, Oscar Lewicki – Eric Larsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Arnor Traustason, Egzon Binaku – Sören Rieks, Marcus Antonsson.

Carlos Strandberg (lår), Guillermo Molins (i fysisk uppbyggnadsfas) och Fredrik Andersson (fingeropererad) saknas på grund av skador och det är redan klart att Rasmus Bengtsson samt Behrang Safari vilas. De är inte med i 19-mannatruppen.

Fouad Bachirou lär också vila. Hans insats på träningen inskränkte sig till att slå hörnor när MFF övade på att försvara sig mot Sirius fasta.

Lasse Nielsen såg ut att få en smäll på hälen och avbröt. Kan han spela går han troligen in i backlinjen och i så fall flyttas Oscar Lewicki upp på mitten eller vilas.

Att Sirius så sent som den 7 juli fick storstryk med 4-0 mot MFF uppe i Uppsala ser MFF-tränaren Uwe Rösler som glömt, eller han hoppas åtminstone att alla ser det här som en helt ny match.

– Därför var det första jag sa till mina spelare att efter vår seger har Sirius vunnit fyra av fem matcher. Det är ett annat lag nu än när vi mötte dem. De har fått in nya spelare, har fått självförtroende och ser mer stabila ut.

– Vi kommer från en stor, stor matchkväll mot FC Midtjylland och har en retur att se fram emot. Därför är den här matchen en ny stor utmaning, som mot Trelleborgs FF, fast mot ett bättre lag. Truppen är bred och startelvan kommer att bli bra. Jag har dessutom redan en plan för bytena. Men sedan kan det hända saker som man inte kan gardera sig mot. Som att Andreas Vindheim som är vår mest vältränade spelare fick kramp mot Midtjylland och fick bytas ut. Vi ska ha energi och gå in och visa supportrarna att vi vill spela fotboll med MFF:s sätt att göra det och gå in och vinna. Därför höjde jag också rösten lite extra på dagens träning, betonade Uwe Rösler.

Bland annat fick några spelare i en hörnsituation snabbt höra att deras uppträdande var en ”fucking disgrace”.

MFF:s trupp: Walter Viitala, Johan Dahlin, Eric Larsson, Egzon Binaku, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Samuel Adrian, Felix Konstandeliasz och Hugo Andersson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close