FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF tar sig an serieledaren AIK

Det är toppen mot botten i Allsvenskan när de båda lagen möts på Friends Arena på söndagen. AIK leder Allsvenskan och Trelleborgs FF ligger för närvarande sist. Efter en del tuffa smällar i bagaget för TFF, finns det enklare motstånd att försöka studsa tillbaka mot. 

– Det är bara att tugga i sig och köra, vi ska se det som vilken annan match som helst. Men det är klart att vi vet att det blir en tuff utmaning, säger Patrick Winqvist, TFF:s tränare, inför morgondagens match.

– Samtidigt kommer de närmare och närmare en förlust, de kan inte vinna alla matcher. Det är en liten falsk säkerhet, att tro att de bara ska ut där och rulla bollen. Vi kommer göra allt vi kan.

Senaste matchen i Allsvenskan var Skånederbyt borta mot Malmö FF. Ett Malmö FF som körde gasen i botten och gjorde processen kort med Trelleborg. Matchen slutade 3-0 till MFF.

– Vi förbereder oss på samma sätt som mot Malmö FF egentligen. Men vi måste undvika snabbt mål som ställer till det för oss, sen måste vi få bort bollen bättre i vissa lägen. Vi hittade annars bra i andra halvlek mot Malmö FF.

Laget gjorde sin sista träning på lördagsförmiddagen inför matchen. På plats fanns även delar av supporterföreningen True Blues.

– True Blues var på vår träning idag och visade sitt stöd. Ett tiotal personer, skulle jag tro, som vi pratade med. Jag pratade med dem och Salif Camara Jönsson pratade också. De visade sitt stöd och sitt engagemang, vilket är fint att se, säger Winqvist.

Salif Camara Jönsson är tillbaka i truppen efter att ha varit avstängd mot Malmö FF.

Följande spelartrupp har tagits ut till mötet med serieledaren AIK:

Marko Johansson, Dennis Petersson, Albin Nilsson, Sebastian Ohlsson, Salif Camara Jönsson, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Kofi Sarkodie, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Isak Jönsson, Felix Hörberg, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Jasmin Sudic.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close