FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS överkört i Borlänge

Landskrona BoIS reste till Borlänge, mer eller mindre tvingade att skörda ett bra resultat – för såväl dem själva som för fansen. 

Med ett bistert facit av matcher i ryggen reste Landskrona BoIS norrut, till Borlänge och IK Brage, för att försöka uträtta något av värde. Förutsättningarna var dock inte de bästa då flera tongivande spelare tvingats stanna hemma på grund av olika omständigheter.

Den första halvleken var en jämn historia, och de båda lagen turades om att föra spelet under perioder. Landskrona, som sällan gör dåliga matcher, presterade ett fint passningsspel, men hade svårt att skapa några farligare målchanser. Bollinnehavet var det inget fel på, men, som sagt, det sista fanns inte där.

Desto mer effektiva var hemmalaget IK Brage, som hittade målet två gånger under matchens första 45 minuter. Genom ett vackert långskott samt en kontring hade Borlänge-klubben försatt Landskrona BoIS i gungning, innan klockan slagit 25 minuter.

Den andra halvleken var endast tio 10 minuter ung när Brage satte 3-0, och därmed verkade ha stängt matchen. Men knappt två minuter senare lyckas Landskrona få till en reducering. Hur då? Jo, genom ett självmål, efter att ett inlägg nickats i eget mål av en av hemmalagets försvarare. 3-1, och möjligen hade Landskrona återfört liv till matchen.

Matchen i stort saknade underhållningsvärde. Trots att det gjordes en handfull mål så var, i synnerhet, den andra halvleken en sömnig historia. Många spelavbrott, lågt tempo och få målchanser tvingades publiken på Domnarsvallen att utstå.

Nej, detta var ingen trevlig eftermiddag för Landskrona BoIS. Man stod för en platt insats och var aldrig nära att hota Brages ledning. Istället spelade hemmalaget med ett kontrollerat lugnt, och kunde till sist avfärda BoIS på ett behagligt sätt.

Slutresultatet skrevs till slut till hela 5-1.

Landskrona BoIS har inte vunnit på de fyra senaste matcherna, och man har på dessa endast tagit en poäng. Det spel som man hyllades för under våren, tycks nu vara bortblåst med de tilltagande höstvindarna. Till Landskronas försvar går det att peka på att man saknade en del spelare till dagens match. Men den tama, oinspirerade insatsen mot Brage förtas inte av det.

BoIS är fortsatt kvar på en 14:e-plats, men kan bli omsprungna av Värnamo om de vinner sin kommande match mot Örgryte.

I nästa omgång kommer Norrby på besök till Landskrona IP. I skrivande stund återfinns Borås-klubben två poäng ovanför BoIS, och lagens drabbning kommer bli en vital sexpoängsmatch.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close