FotbollMalmö FFNyheter

Eric Larsson: Det var straff

Straffen som gav 1-0 och blev början på 5-0-krossen för MFF mot Sirius ledde till vilda protester från Siriuslaget. Eric Larsson tyckte inte det var någon tvekan.

– Han tar en risk när han sträcker ut foten så där och jag hinner först. Jag får en tramp på min fot och det var straff. Kanske ramlar jag lite lätt, men det är sådant man brukar tycka som försvarare. Jag kommer till ett inläggsläge och ser att bollen ligger lite löst. Sedan är jag först på den och får en spark på foten.

– Skönt att vi fick den och att Markus kunde sätta den.

Inbytte stjärnan Rosenberg klev fram till punkten och sköt 1-0 hur säkert som helst i den 62:a minuten och sedan lossnade allt.

– Viktigt att vi kunde gnugga på och göra 5-0. För målskillnad är också viktigt. Därför var det bra att vi kunde jobba på ända in i den 90:e minuten, hålla nollan bakåt och sätta fem framåt. Det stärker självförtroendet.

Pratade ni någonting om målskillnaden?

– Uwe var på oss lite om att det var en bra förstahalvlek mot Trelleborgs FF och att vi nu skulle fortsätta ösa på eftersom vi behöver förbättra målskillnaden. I våras var den väl till och med nere på minus? Det är klart att man alltid vill ligga däruppe och speciellt när det är många lag som slåss om det, då kan målskillnaden i slutändan bli viktig. Så vi har fokus på varje match och hela tiden vill man ju vinna med så mycket som möjligt.

– Det är många omgångar kvar och gör vi bara vårt kommer det nog att räcka väldigt långt. Om de andra lagen torskar är det en bonus. Men vi tänker bara på att vinna våra matcher.

Hur långt kan det räcka?

– Det kan räcka till guld. Absolut.

I den andra halvleken kom du betydligt högre upp i planen.

– Första halvleken hade vi en plan att jag skulle komma lite mer rättvänd så att jag kunde spela bollen framåt och hitta ner bakom deras ytterback för där hade de lite strul. Det lyckades väl lite grann i första och sedan i den andra halvleken blev det mer mixat, vi hade bättre bollinnehav och då kom jag fram.

– Då kom jag också till lite skott- och inläggslägen. Det offensiva stämde för hela laget och det var skönt att få vara med och bidra, orsaka en straff och bara ösa på. Det var gott, sa Eric Larsson.

Han kom även med i poängprotokollet när han assisterade Romain Gall vid 2-0-målet.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close