MotorNyheter

Pallplats för William Nilsson i RallyX Nordic

Det blev inte bara en fin tredjeplats för JC Raceteknik-föraren William Nilsson i finska Kouvola. Han klättrar även upp till tredje plats i rallycrossmästerskapet.
– Även om det är långt mellan Tomelilla och Finland kommer jag sitta med ett leende på läpparna, säger Nilsson i ett pressutskick.

Efter en säsong med mycket stolpe ut räckte det hela vägen till pallen för William Nilsson. I den femte deltävlingen av RallyX Nordic kunde18-åringen knipa tredjeplatsen i klassen Supercar Lites, efter teamkollegorna Ben-Philip Gundersen och Jimmie Walfridson.

–  Det här känns så skönt. Äntligen bröt jag mönstret. Farten har funnits förut, men det har alltid varit någon liten grej som gjort att det inte stämt hela vägen. Såklart blir det tungt med många motgångar, men jag har aldrig slutat tro på mig själv. Nu går det äntligen åt rätt håll. Såklart vill jag ju alltid mer, men jag är nöjd med tredjeplatsen. Det har varit många tunga resor hem från tävlingar i år, och även om det är långt mellan Tomelilla och Finland kommer jag sitta med ett leende på läpparna, säger Nilsson.

Helgen började med två bra tider under träningen, men i den första omgången bröt Nilsson efter en raceincident på första varvet. Bilen lagades och han knep en fjärde och en tredje tid i de kommande omgångarna. Trots problemen i inledningen slutade han fyra i grundomgången och korsade senare mållinjen som nummer två i semifinalen.

– Det var ingen bra start på dagen. Bilen blev rejält trasig fram, men hela teamet jobbade hårt och fick den klar till den andra omgången. Samtidigt var det bara för mig att ladda om mentalt. Där vände det. Väl i final kom jag ut ur första kurvan som trea. Jag kände att jag hade högre fart än föraren framför, och tog in tid på honom. Men banan är smal och han gjorde ingen tillräckligt stor miss för att jag skulle ta mig förbi. Det känns jättekul att fira på pallen med mina teamkompisar.

Efter helgen har William Nilsson klättrat i mästerskapstabellen, från fjärde till tredje plats i RallyX Nordic. Den sjätte och sista deltävlingen körs i Tierp 7 oktober.

– Eftersom jag vann mästerskapet i fjol hade jag såklart högre mål än en tredjeplats. Men med tanke på att jag missat finaler och inte kommit på pallen i år är jag verkligen nöjd med att ligga trea inför sista deltävlingen. Trots allt har jag plockat många poäng och det visar att jag har jämnhet och en hög lägstanivå.

Nästa tävling blir redan till helgen när mästerskapet RX2 International Series körs i Frankrike.

– Jag kommer i princip bara åka hem, tvätta bort champagnen från overallen och sen vidare till Frankrike. Det är en helt magisk tävling. Dels är banan bra, men det jag njuter mest av är atmosfären. Förra året var det runt 85 000 entusiastiska personer i publiken, och sånt gör mig bara mer taggad. Dessutom var jag snabb på banan i fjol, och vi har testat där tidigare i år. Så jag åker dit med ett gott självförtroende, säger William Nilsson i pressutskicket.

Foto: Jakub Nitka

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close