FotbollMalmö FFNyheter

Mål av Teddy Bergqvist när Varberg slog MFF U21

MFF U21 klarade inte fullt ut att reparera en usel förstahalvlek och förlorade med 2-3 mot Varbergs BoIS. MFF-lånet Teddy Bergqvist gjorde 2-0 för Varberg.

– Nu har jag gjort tre mål och en assist i Superettan och sju mål, tror jag, i U21-serien. Dessutom var det ju mitt första mål mot MFF, sa den 19-årige anfallaren, som förutom låneperioderna i först Åtvidabergs FF och sedan Varbergs BoIS aldrig spelat organiserad fotboll i något annat lag än MFF.

I Åtvidabergs FF fick han spela i ett bottenlag som åkte ur serien. Nu är han i ett nytt lag som kämpar för att klara sig kvar.

– Jag har startat i runt tio matcher i Superettan, men känner ändå att det kunde gått lite bättre för mig. Men det är svårare i ett lag som kämpar i botten.

Låneperioden i Varbergs BoIS löper säsongen ut och kontraktet med MFF gäller till och med 2018. Därför var det viktigt att göra en bra insats i just den här matchen och han skapade en hel del farliga chanser första 45, då målet också kom. I den andra halveken tog MFF över, kvitterade till 2-2, men släppte till en kontring där Varbergs BoIS tog chansen att avgöra.

– Såg att Uwe Rösler var här och tittade. Hoppas att han stod nära där jag gjorde målet, sa Teddy Bergqvist med ett stort leende.

MFF gjorde en direkt svag förstahalvlek på hybridgräset och Varbergs BoIS 2-0-ledning var förtjänt. Det syntes att många i det U19-präglade laget hade svårt med det A-lagsanpassade spelsättet.

– Första halvleken blev det någon miss i organisationen, något budskap nådde inte ut. Men det är klart att ett lag som inte spelar ihop och även någon ny spelare så krävs det rätt lite för att det ska bli mycket fel och det blev verkligen mycket fel. För långa avstånd mellan lagdelarna och spelarna och en otydlighet i det mesta vi skulle göra där ute. Vi kom fel redan i den första pressen och sedan spred det sig, konstaterade assisterande tränaren Andreas Georgson.

MFF fick dock en chans att samla styrkorna i pausen och det blev en klar förbättring. Organisationen blev mycket bättre och ett par av spelarna som kom in bidrog också till att höja nivån. Oscar Uddenäs, Amel Crnalic och Amel Mujanic gjorde det bra och Laorent Shabani blev den anfallskraft som saknades i den första halvleken. Han reducerade till 1-2, skapade chanser för fler mål och med fin teknik tog han emot bollarna som spelades upp mot Varbergs backlinje. 2-2 gjorde Felix Konstandeliasz.

– Jag var helt säker på att vi skulle vända matchen. Men så kom kontringen som gav 2-3. Det var ett fint mål, men väldigt onödigt när vi tagit över och skapade chanser till att själva göra ett segermål. Nu är det surt. Vi bjöd bort matchen i den första halveken och så får det inte se ut. Men det är bara att ta till sig och bli bättre.

– Tyvärr klarade vi inte att genomföra de nödvändiga förändringarna under den första halvleken utan behövde pausen för att på nytt gå igenom hur vi skulle spela och då stämde det, konstaterade Andreas Georgson.

MFF startade med lärlingarna Mathias Nilsson, Felix Konstandeliasz och Laorent Shabani samt Samuel Adrian. Med tanke på att returen mot FC Midtjylland spelas redan på torsdag lär därför inte mågon av dem ingå i den truppen.

Nyförvärvet från Kristianstad FC Sebastian Nanasi fick spela från start, men det är orättvist att sätta betyg på honom efter den här matchen. MFF var som sagt uselt före paus och Nanasi kom helt bort.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close