Nyheter

Juul kan vinna två derbyn på en vecka

Sophus Sörensen, Erik Berglöf och Jim Frick.
De tre är de enda som lyckats träna fram vinnare till både Svenskt– och Danskt Travderby.
På söndag kan Steen Juul bli den fjärde som kan ordna en dubbel. Och han skulle i så fall bli den förste att göra det under samma år.

Steen Juul kvalade in Peakadilly till Michelsens Bil – Svenskt Travderby – och kan alltså vinna två Derbyn inom loppet av en vecka. Hans Chock Nock vann som bekant det danska derbyt i
söndags med Björn Goop som kusk.
Men skulle Peakadilly vinna på söndag är det i alla fall en halv svensk seger. Hästen ägs av Christer Johansson från Höllviken.
– Jag är redan nervös, hälsar han från Grekland där han tagit en liten semester mellan kvalet och finalen. Men vi är givetvis hemma och på plats på söndag.

Christer Johansson är rutinerad i travbranschen. Han var delägare i Trophy Ås som vann Svensk Uppfödningslöpning och fanns med både i Kriteriefinalen och Derbyfinalen under
första halvan av 90–talet.
– Det var den hästen som på allvar förde in mig i sporten, men jag har haft andra bra hästar som Super Staro [började karriären hos Christer Nylander, men fortsatte den hos Steen
Juul].
Genom åren har Christer haft ett samarbete med Steen Juul och han hyser ett stort förtroende för den danske championtränaren.
– Vi är väl det svarta fåret som har hästen i Danmark, men Steen är otroligt duktig och har hjälpt oss med flera problemhästar.

Peakadilly var egentligen bara trea i mål i sitt kval, men Aventador S.F. gick i passgång över mållinjen och diskades (Who’s Who vann).
– Jag uppfattade inte det först, men fick en massa sms från kompisar som skrev att det var passgång. Jag såg bara att Goops häst galopperade efter mållinjen.
När sedan resultatet ropades ut hördes ett högt jubelrop över publikplats på Jägersro.
– Det var vi, erkänner Christer.

Christer har varit med så länge att han håller en låg profil, väl medveten om att Peakadilly inte kommer att bli favorit.
– Nej, men det känns som ett öppet derby och vi har väl en del växlar kvar på vår häst.
Och det finns alla möjligheter för Steen Juul och Peakadilly att ordna Christer Johanssons bästa Derbyplacering. Trophy Ås var oplacerad när han försökte 1996.

Fotnot: Thomas Uhrberg, Johnny Takter, Björn Goop och Torbjörn Jansson har lyckats med bedriften att vinna de båda derbyna som kusk.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close