skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Maja Stark siktar högt i VM

World Junior Girls Championship avgörs 11–14 september på Camelot Golf and Country Club i Kanadas huvudstad Ottawa. För Sverige spelar tre formstarka EM-medaljörer från 2018 i Ingrid Lindblad, Ringenäs GK, Ester Fägersten, Hills GK – och Maja Stark, Abbekås GK.

– Det är ett formstarkt lag vi ställer upp med. Samtliga har presterat fin golf och låga scorer under året. Ett riktigt birdielag, vilket ofta krävs i den här typen av tävlingar där man räknar två av tre resultat varje rond, säger Fredrik Wetterstrand, svensk landslagscoach.

World Junior Girls Championship är lag-VM för spelare 18 år och yngre. Årets upplaga är den femte sedan starten 2014. Sverige har haft framgångar både i lag och individuellt och vid tre tillfällen tagit medalj: silver 2014 samt brons 2015 och 2017.
De tre spelarna som ska representera Sverige i år har alla visat starkt spel under säsongen som pågår. Ingrid Lindblad och Ester Fägersten var med och spelade hem brons i lag-EM för flickor på hemmaplan och individuellt har båda två segrar och andra framskjutna placeringar både på hemmaplan och internationellt under säsongen.

Maja Stark spelade i det EM-lag för damer som i juli spelade hem guldet. Individuellt har hon som amatör visat att hon kan mäta sig med proffsen vid ett flertal tillfällen. Tidigare i augusti slutade hon tvåa vid Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider, en tävling som ingår i Ladies European Tour Access Series.
– De här tjejerna är väldigt framåtsträvande, både som personer och som golfspelare, så vi räknar givetvis med att slåss i toppen av tävlingen. Men de stora lärdomarna ligger i att få möta de bästa asiatiska spelarna och att få tävla på andra sidan Atlanten, säger Fredrik Wetterstrand.

Sveriges lag:
Maja Stark, 18 år, Abbekås Golfklubb
Ingrid Lindblad, 18 år, Ringenäs Golfklubb
Ester Fägersten, 16 år, Hills Golfklubb

Coach: Fredrik Wetterstrand

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close