FotbollMalmö FFNyheter

MFF-backen Franz Brorsson har hittat lugnet och tryggheten

MFF-backen Franz Brorsson har hittat lugnet. Det tycker han har lyft både spelet och tryggheten.

Förr var han ofta nästan övertaggad och ibland på fel sida gränsen där de gula och röda korten blir aktuella. Nu har han hittat en annan trygghet.

I de fyra senaste matcherna Franz Brorsson startat, Dalkurd FF, Trelleborgs FF och Sirius i Allsvenskan plus Vidi FC borta, har MFF hållit nollan.

– Jag tycker att jag har utvecklats och känner mig tryggare både i spelet och med bollen. Man lär sig hela tiden och varje ny tränare tillför något nytt. Jag är inte en spelare som blir nervös, men den senaste tiden har jag kört en lugnare uppvärmning så pulsen blivit lägre när det är dags och jag har inte tänkt så mycket att nu ska jag in och smälla på utan hittat ett lite större lugn. Det blev kanske lite för mycket prio på hårt och tufft spel tidigare.

– Men det är ju faktiskt inte så att jag har dragit på mig jättemånga varningar och utvisningar totalt sett. Det är mer en fråga om att jag nog mognat lite i sättet jag tar mig an matcherna. Jag tjänar på det och förhoppningsvis gör laget det också, säger Franz Brorsson.

Han betonar att han känner sig lika hemma i en trebacks- som fyrbackslinje och är flexibel.

– Jag tror mig klara av alla tre positionerna, till höger, till vänster och i mitten om det skulle behövas. Sedan är det givetvis upp till tränaren om jag ska spela och i så fall var.

I den första matchen mot FC Midtjylland startade Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari. Mot Sirius stod både Bengtsson och Safari över. Till morgondagens retur mot Midtjylland i Herning är Bengtsson tillbaka. Däremot är det mer osäkert med Safari, vilket kan öppna för Brorsson.

Ole Törner

Foto Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close