Nyheter

Tobias får chansen bakom The Bucket List F. i Derbyt

The Bucket List F är unik.
Av de 2750 varmblodiga travare som föddes 2014 är han den ende som kvalat in till finalerna av Svensk Uppfödningslöpning, Svenskt Travkriterium och nu Michelsens Bil – Svenskt Travderby.
– Det är klart att vi är stolta, säger tränaren Helena Burman.

Men The Bucket List F väntar fortfarande på den riktiga fullträffen.
Han var tvåa i uttagningen till Uppfödningslöpningen, men galopperade i finalen.
– Då var han inte färdig, bara stor och växande.
Han var tvåa i uttagningen till Kriteriet och utmanade Coin Perdu in mot mållinjen, men var inte frisk i finalen och kunde inte göra sig själv rättvisa.
Han var tvåa i uttagningen till Derbyt och nu väntar han på fullträffen.
– Jag tror att han ska ha gått framåt efter kvalet. Han hade ju inte startat på ett tag innan kvalet och tanken är att han ska vara helt på topp till finalen.

I kvalet fick han för första gången springa utan skor på hovarna och tanken är att det ska bli samma balans i finalen.
– Den som spar han har, säger Burman och låter belåten med tanke på att det fanns flera tufft matchade hästar som försvunnit på vägen.
Precis som i tidigare starter är det Tobias O Eriksson som ska köra. Och mitt under vårt samtal börjar Helena Burman fundera på hur det ska gå till för att den långklivande fyraåringen ska kunna vinna.
– Rejäl körning från start, 10,8 första varvet. Då sänder ”Tobbe” och får ta över ledningen. Alla blir så förvånade och vi vinner…

The Bucket List F fungerar annars bäst i jämt och hårt tempo, det är därför han också gjort så starka insatser från dödens.
– Givetvis skulle det vara ännu bättre om han kom till ledningen, men jag vet inte hur det ska få till. I all fall inte från start.
För er som inte känner storyn så är The Bucket List F uppfödd av delägaren Göran Falk och döpt efter filmen The Bucket List med bl a Jack Nicholson – ägaren Göran Falks favoritskådis – i en huvudroll. Helena Burman gör också en kanonsäsong som tränare, snudd på 20 procent segrar och redan över tre miljoner inkört och då har The Bucket List F chansen att ta hem fyra miljoner om han skulle vinna Michelsens Bil – Svenskt Travderby.
Och sen ser Helena en framtid för hästen i – Frankrike.
– Han borde passa perfekt där. Han gillar ju hård och jämn fart och är stark.

Men först Michelsens Bil – Svenskt Travderby och den hittills obesvarade frågan: Finns den gula Derbykavajen uppsydd för en kvinnlig vinnare?
För om The Bucket List F skulle vinna på söndag skulle Helena Burman bli den första kvinnliga vinnaren av Michelsens Bil – Svenskt Travderby.

Fotnot: Alcoy är den ende Derbyhästen förutom The Bucket List F som var med i Kriteriet, i Uppfödningslöpningen var The Bucket List F ensam av Derbyhästarna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close