FotbollNyheterTrelleborg FF

Tom Prahl gör comeback i Trelleborgs FF

Trelleborgs FF-ledningen agerar för att rädda kvar laget i Allsvenskan. En av åtgärderna är att Tom Prahl går in som bollplank och stöttning till Patrick Winqvist och de övriga ledarna kring A-laget.

Combacken av rutinerade Tom Prahl medför inga förändringar i huvudtränaren Patrick Winqvists eller sportchefen och klubbchefen Mattias Kronvalls anställningar.

– Vi har fullt förtroende för ledarstaben och laget med Mattias Kronvall och Patrick Winqvist i spetsen. De har fört oss till Allsvenskan med stor framgång. Nu har vi en tung period bakom oss och då behöver såväl ledare som spelare stöttning för att lyftas och komma framåt med ny energi, säger Torbjörn Jönsson, styrelseordförande i Trelleborgs FF i ett pressutskick.

Flera andra insatser görs också. Bland annat genomför man gruppstärkande aktiviteter och såväl gruppen som individuella spelare får stöttning av en mental rådgivare.

– Det är lätt att självförtroendet får sig en törn efter en lång period av motgångar. Att då åter lyfta sig som lag och individ och hitta tillbaka till glöden på plan är en tuff utmaning. Men med rätt förutsättningar är det möjligt att komma tillbaka och säkra kontraktet för 2019, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

TFF öppnar också för att ett par av åtgärderna, som stärker organisationen, kan bli permanenta.

– Vi strävar efter att hitta ett långsiktigt arbetssätt där vi kan erbjuda ett mer kontinuerligt stöd, både på individ- och gruppnivå. I många etablerade Allsvenska klubbar finns dessa stödfunktioner. Vi är tacksamma för allt stöd vi får av supportrar, sponsorer och andra. Det är när det är som tuffast som vi behöver stödet som mest. Vi gör det som bäst tillsammans, säger Mattias Kronvall i pressmeddelandet.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close