Trav

Christoffer jagar första Derbysegern

– Gul är väl inte min favoritfärg, men jag skulle gärna vilja ha en gul kavaj.
Christoffer Eriksson, Jägersros regerande kuskchampion, funderar lite över Derbysöndagen. Han får låna Spickleback Face av Robert Bergh – en häst som han både vunnit och kört galopp med – som tillhör skaran outsiders i Michelsens Bil – Svenskt Travderby.

– Det är en segstark häst som jag tror passar på distansen. När jag vann med honom var han riktigt bra, han galopperade för mig en gång i Kalmar men då var han inte riktigt fräsch och det var också hans sista start för året.
Christoffer brukar ofta anlitas av Robert Bergh, han har också vunnit storlopp för Åbytränaren och verkar trivas med Berghs hästar.
– Hans hästar är bra, men de är ofta lite speciella att köra, säger Christoffer. Det gäller helt enkelt att man kommer rätt med dem.
Spickleback Face är alltså en gammal bekant och i ett öppet Derby tror Christoffer att han sitter med vissa möjligheter att vinna.

I Derbystoet är nog förutsättningarna ännu större. Vamp Kronos, som han kör för Jerry Riordan, startar som en av förhandsfavoriterna.
– Bakom henne känner man alltid att man har chansen. Läget blev också perfekt [spår två] och hade jag fått välja så hade jag nog valt just andraspåret.
Christoffer kör både Michelsens Bil – Svenskt Travderby och Derbystoet för andra gången. I derbyt var han oplacerad med Pajas Face medan han satt fast med krafter kvar som tvåa i Derbystoet med Kryssa Futura.
Nu drömmer han om revansch.
– Vamp Kronos är min bästa vinstchans under söndagen, tycker han också. Uppvuxen i Malmö och med Jägersro som hemmabana så finns det naturligtvis många Derbyminnen hos Christoffer.
Vad kommer först upp?
– När Joke Face vann [2010], då jobbade jag hos Ludde [Lutfi Kolgjini som tränade Joke Face] så det var stort.

På söndag kan han själv få stå där med den gula kavajen som alla vinnare av Michelsens Bil – Svenskt Travderby får – även om han inte är så förtjust i gult.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close