skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Hässleholms kommun satsar vidare på Vittsjös damer

Kommunstyrelsen i Hässleholms kommun beslutade under onsdagen att förnya samarbetsavtalet med Vittsjö GIK för att ytterligare stärka satsningen på elitfotboll. Avtalet är treårigt, omfattar 850 000 kr årligen och ska stärka Vittsjös möjligheter att nå internationell framgång.

– Vittsjö GIK är viktiga ambassadörer för Hässleholm både på och utanför planen, och genom vårt samarbete kan vi gemensamt fortsätta satsningen mot nya mål, säger kommunalråd Lars Johnsson (M).

– Genom sina framgångar är Vittsjö GIK inte bara förebilder på elitnivå, utan även i föreningslivet. Vartenda barn som de kan inspirera till att hitta gemenskapen inom idrotten är en seger, säger kommunalråd Robin Gustavsson (KD).

– Vi är stolta över Vittsjös prestationer och ser fram emot att fortsätta samarbetet med ett av Hässleholms kommuns starkaste varumärken, säger kommunalråd Lena Wallentheim (S).

Vittsjö GIK spelar sitt sjunde år i Damallsvenskan och under de kommande åren satsar de på att avancera till Champions League och internationellt spel. Hässleholms kommun och Vittsjö GIK ingick ett samarbetsavtal redan 2016 och nu ska ett nytt avtal skrivas för åren 2019-2021 för att ytterligare stärka klubbens satsningar.
Stödet utökas med 100 000 kr till 850 000kr och ska bland annat bidra till att Vittsjö GIK kan utveckla sin organisation, bygga ett starkt varumärke för klubben och Hässleholms kommun, skapa bra idrottsliga arrangemang samt verka för att vara goda förebilder. Hässleholms kommun kommer att synliggöras som huvudsponsor på matchställ, vid arenan, i annonser och genom uttrycket ”Vi e Vittsjötjejer från Hässleholms kommun”.

– Vi är stolta över vårt samarbete med Hässleholms kommun och vill verkligen vara delaktiga i att sätta Hässleholms kommun på kartan. Avtalet med kommunen är oerhört viktigt, och det är en av våra grundpelare för att kunna utveckla och förbättra vår verksamhet, säger Erika Nilsson, ordförande Vittsjö GIK Damsektion.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close