FotbollNyheterTrelleborg FF

Patrick Winqvist inför IFK Norrköping

På fredagskvällen gästas Trelleborgs FF av tabelltrean IFK Norrköping. I vårmötet på Östgötaporten var det TFF som drog det längsta strået genom en 2-1-seger.  

Aktuell status för Trelleborgs FF är en jumboplacering i den Allsvenska tabellen. Laget är i en primär sist efter en rad tuffa matcher. Nu väntar IFK Norrköping hemma på Vångavallen. Ett lag som TFF lyckades slå i säsongens första möte. Inför fredagens drabbning tog sig Skånesport.se ett snack med Trelleborgs FF:s tränare, Patrick Winqvist, för att höra om hans tankar.

Några förändringar i truppen?

-Det är bara en: Oscar Johansson kommer in och Furian Motori går ut.

Sist ni mötte “Peking” så slutade det med seger – är det en mental faktor att dra nytta av?

-Ja, vi har pratat om det. Det var en vändpunkt för oss då, och jag tycker det är samma känsla nu. Vi behöver komma igång här igen. vi vet om att det är tuffa motståndare varje vecka – det har varit rätt tufft här nu med bland annat AIK, Hammarby och Malmö. Och sen Östersund. Det är inte vilka matcher som helst. Det fortsätter att vara tufft, och det vet vi om. Vi kan inte hålla på och fokusera på vad motståndarna heter, utan vi behöver lägga kraft på vårt eget.

Är det något specifikt, anser du, som ni behöver förbättra?

-Ja.. Försvarsspelet i sig behöver såklart förbättras. Sen fokuserar vi mycket på vårt anfallsspel. Vi måste göra mål. Vi måste bli bättre tekniskt, så att vårt anfallsspel inte leder till försvarsspel – vilket det gjort alldeles för ofta. Och då får man försvara mycket.

Patrick Winqvist talar om att det smugit sig i en känsla av prestationsångest i truppen. 

-I våra anfall vill man göra saker de stunder då man har bollen, och då har vi blivit för ivriga i anfallsspelet. Vi slarvar. Vi är tekniskt oskickliga. Vi måste göra det enklare för oss. Visst, det är lätt att säga, men svårare att omsätta i praktisk handling. Det är något vi sliter med. Men det kommer släppa för eller senare. Det är just när man är inne i det som det känns jobbigt.

TFF-tränaren tillägger även att han efterlyser en kaxighet från sina spelare. 

-Vi behöver även bli mer aggressiva. Vi vill tillbaka till den bild som folk har haft om Trelleborgs FF. Därför är det viktigt att vi visar oss från vår bästa sida just nu.

Vad var tungan på vågen, enligt dig, sist ni slog Norrköping?

-Vi förändrade lite i vårt spel inför den matchen. Vi visste att Norrköping hade många kvicka spelare, så vi la stort fokus på vårt försvarsspel. Dessutom fick Norrköping en man utvisad, vilket gjorde det lättare för oss. Just då var vi inne i period då vi var trygga i att spela och trygga i vårt spel. Det är det vi behöver hitta tillbaka till.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close