FotbollNyheterTrelleborg FF

Fem TFF-intryck från mötet med IFK Norrköping

Trelleborgs FF tog emot IFK Norrköping hemma på Vångavallen. En tapper skara publik hade trotsat fredagsmyset framför Kristallengalan för att se på fotboll. För er som vägrade dissa TV-tablån, finns här nedan nedkritat ett par TFF-relaterade spaningar från det allsvenska mötet. 

Felix Hörberg 

Väldigt pigg på sin högerkant. Tog sig ofta runt, och levererade då inlägg med bra kvalité. Endast mindre välriktade avslut hindrade 19-åringen från att inkassera ett par assistpoäng. När Hörbergs inlägg brast i kvalité – och passningen inte hittade en medspelare – ja, då hamnade bollen istället i Norrköpings mål. Turligt – må så vara. Men tur förtjänar man.

I den andra halvleken tog Norrköping över spelet och TFF i allmänhet, och Hörberg i synnerhet, tvingades underkasta sig ett gediget försvarsspel – vilken man utförde på ett bra sätt.

Defensiva fasta

Återigen släppte Trelleborgs FF in ett mål på defensiva fasta situationer. Denna gång handlade det om en hörna som – trots god bemmaningsstyrka – ingen i hemmaförsvaret lyckades rensa bort. Bollen damp till sist ner framför en ensam David Moberg Karlsson, varpå denne kunde peta in 1-0-målet. Slarv – ett återkommande inslag i TFF:s defensiv. Och insläppta mål på defensiva hörnor – inte heller det något nytt.

Spelsugen Salif

Efter att ha blivit inbytt och sedermera utvisad i mötet med GIF Sundsvall, gjorde Salif Camara Jönsson idag allsvensk startdebut. Den snart 35 år unge anfallaren var på spelhumör mot Norrköping och högg ständigt på de bollar som erhölls honom.

I den andra halvleken gavs Camara Jönsson en bra chans att göra sitt första allsvenska mål, men “Pekings” målvakt, Isak Petterson, avstyrde situationen.

Patrick Winqvist

Ständigt engagerad och en oupphörlig påhejare på sidlinjen. Visst, säsongen har gått knackigt – vilket få borde vara förvånade över – men att ha en inspiratör som Patrick Winqvist i sitt lag, i sin förening, kan bara vara positivt. Trots att det just nu blåser en del kring föreningen, så står Winqvist där – tryggt och stadigt, i sin kortärmade piké.

Inställningen

Likt Patrick Winqvist var hela TFF-truppen på tårna idag. En tydlig känsla av revansch omsusade spelarna, som gjorde en gedigen arbetsinsats mot Norrköping. Med en svag resultattrend i ryggen, hade en ängslighet smugit sig in i truppen. Men i kvällens match visade spelarna mer engagemang och större vilja än på länge. En poäng blev det till slut, och en betydande del i det var just inställningen som TFF-spelarna visade upp.

I en böljande match, där Norrköping dominerade matchbilden och i långa perioder tryckte tillbaka TFF, lyckades hemmalaget försvara sig till en stark poäng. Därmed lämnar Trelleborg jumboplatsen och kan i efterhand se tillbaka på en väl genomförd match. 

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close