IK PanternIshockeyNyheter

IK Pantern stöttar kampen mot muskelsjukdomen SMA

Det stundar en ny hockeysäsong för IK Pantern. Ett par träningsmatcher har avverkats, och förändringar i såväl spelartrupp som tränarstab har genomförts. Det sker även arbete utanför rinken. Under veckan har IK Pantern annonserat att man ingått ett samarbete med föreningen The Fight. Klubbens officiella meddelande går att läsa nedan. 

The Fight är en ideell förening grundad av Mattias och Cecilia Stålhammar 2015. The Fight arbetar för att upplysa allmänheten om den ovanliga muskelsjukdomen SMA, Spinal Muskel Atrofi, samt att samla in pengar åt forskning och stöd kring sjukdomen.

Varje år föds mellan 5-10 barn i Sverige med SMA varav 50% föds med Typ1. Utan medicin är levnadstiden ca 1 år.
Övriga 50% fördelas lika mellan Typ 2 och Typ 3. Typ 2 lär sig oftast sitta själv men aldrig gå och typ 3 klassas man som om man kan/har kunnat gå.

Mattias och Cecilias son Melwin slutade gå på sin 3 -årsdag, beskedet om SMA fick man när Melwin var i 1,5 års åldern. Senare fick Mattias och Cecilia också redan på att deras dotter har precis samma genetik vilket även ger henne SMA-diagnosen.

Familjen är riktiga kämpar och IK Pantern vill så klart hjälpa till och vi har därför startat ett samarbete där vi bidrar med vad vi kan för familjen och deras fight.

IK Pantern uppmanar nu folk, via sin hemsida, att engagera sig i projektet.

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close