FotbollMalmö FFNyheter

Markus Rosenberg: Spontant känns det som en rolig grupp

Genk, Besiktas och Sarpsborg 08 – den Europa League-lottningen gillade MFF-kaptenen Markus Rosenberg.

– Spontant känns det som en rolig grupp. Det var många lag som kunde varit tuffare och det var många grupper som innehöll jobbigare resor. Tittar man överlag tycker jag att det är en grupp som är tuff, men erbjuder en bra chans att plocka poäng och att ta oss vidare. Samtidigt när vi går in i en extremt viktig period i Allsvenskan är det som sagt skönt med den här typen av resor. Astana och sånt hade inte varit alls lika bra, sammanfattar han.

Han betonar dock att det inte innebär att det kommer att bli enkelt.

– Klart att Besiktas och Genk kommer att vara favoriter, särskilt Besiktas som storlag och med deras publik. Hur deras kvalitet i truppen är i dagsläget vet jag dock inte så mycket om än.

Om Sarpsborg vet han ännu mindre.

– Ingenting! Man är ju van vid att det är några svenskar i laget man känner till och så är det ju Rosenborg man har koll på plus Molde med Cibicki och Eikrem. Men just Sarpsborg har jag ingen större koll på.

Att den dragna trion från Turkiet, Belgien och Norge det inte är de mest publiklockande lagen MFF kunde ha lottats mot och att det var rätt många tomma platser på Stadion mot FC Midtjylland hoppas och tror han inte ska betyda något för stöttningen.

– Givetvis vill man ha så mycket folk som möjligt på plats. Men det var ju extremt bra stämning mot FC Midtjylland ändå. Supportrarna som alltid kommer kommer att vara på plats nu också och det är oftast de som gör mest väsen av sig. Jag kan egentligen känna att det blev lite för mycket turistaktigt runtomkring i Champions League. Många gick dit för att se motståndarna och jag vill gärna ha dit så många MFF:are som möjligt, som liksom går dit för att stötta oss.

– Därför ser jag faktiskt hellre att det är som senast med lite färre på plats, men att det är bara vårt folk och blir så pass bra stämning. Tittar man ute i Europa är det på flera ställen knappt någon stämning längre eftersom priserna är så höga och det känns mer som en turistattraktion. Det ska MFF aldrig bli!

En extra utmaning för en anfallare som Markus Rosenberg är att Besiktas kan komma med Pepe och Vida som mittbackspar.

– Pepe har jag redan mött många gånger. Han har också blivit äldre.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close