Nyheter

Tar AIK guld i år?

Nyheter om AIK kommer in hela tiden, speciellt nu under Allsvenskan när det är högsäsong för fotbollen. Det har kommit in flera spännande nyheter under sommaren, för er som varit på semester och legat på stranden i några veckor kan vi summera de största, på gott och ont.

Oddsen låg på deras sida i kvalet till Europa League, men även den bästa spelsidan kan endast göra noga beräknade gissningar om slutresultatet.
“Tyvärr” blev AIK besegrade av de unga danskarna. Det krävdes bara att vinna med ett mål över laget från Nordsjälland, men det var innan två 18-åringar fick guldläge och gjorde mål. Danskarna fick övertaget och AIK kunde inte återhämta sig.

Klubben omsatte 17 procent mer än föregående år och årets omsättning uppgick därmed till 46,2 miljoner kronor. En stor del av detta beror på bra spelartransfers som klättrade upp till 4,6 miljoner kronor. Året innan låg det bara på 0,9 miljoner.
En annan viktig del är att Friends Arena sett den nästa högsta publiksiffran genom historien med ett publiksnitt på 22 209 besökare.

AIK vinner mot BP!
Brommapojkarna gjorde bra ifrån sig under de första 44 minuterna, men det spelade ingen roll när AIK var i toppform. De kammade hem ännu en vinst och står i skrivande stund med 30 vinster på raken i Allsvenskan. Det är en bit kvar till Malmö FF:s rekord men det är ändå imponerande att se AIK gå från match till match med vinsten på sin sida.

Spelarna håller sig ödmjuka och är redo att ge allt, oavsett vilka de möter. De är också duktiga på att berömma och uppmuntra varandra vilket har skapat en lyckad lagdynamik som ger stora vinster på planen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close