FotbollLandskrona BoISNyheter

Karisik om att leda BoIS: “Väldigt tacksam”

Möte i den lägre regionerna av Superettan väntar när Landskrona BoIS tar emot Norrby IF hemma på Landskrona IP. Det blåser starka vindar i BoIS-lägret. Agim Sopi är borta, och med honom en fast punkt att luta sig mot. Sopis ersätts tillfälligt av sin assisterande, Fahrudin Karisik, som kommer att leda laget mot Norrby. 

Det var efter den dystert tunga 5-1-förlusten mot IK Brage som Agim Sopi valde att hoppa av sin tjänst som huvudtränare för Landskrona BoIS. Efter tre år i förening för Sopi – fyllda av toppar och dalar – plockar nu hans assisterande tränare, Fahrudin Karisik, upp stafettpinnen, om en tillfälligt.

Karisik kommer att leda laget i mötet med Norrby IF tillsammans med Mats Andersson, som sin assisterande. Inför debuten som Superettan-tränare – vilket Karisik fått dispens för att kunna vara – ställde han upp för en kortare intervju med Skånesport.se.

Hur är känslan inför att leda laget mot Norrby?

-Väldigt, väldigt bra! Positiv. Jag är väldigt tacksam för detta uppdrag.

Du ledare laget tillsammans med Mats Andersson. Hur har ni fördelat ansvaret? 

-Jag kommer att ha huvudansvaret. Han kommer att vara assisterande tränare.

Hur har du tagit Agim Sopis avhopp? 

-Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket, om jag ska vara ärlig. Det är såklart tråkigt när någon lämnar, men klubben finns fortfarande kvar. Det är synd att det blivit som det blivit med säsongen, men nu är det bakom oss.

Olika rykten har florerat kring vem som ska bli AgimSopis permanenta ersättare. Förre BoIS-spelaren Max Mölder är ett namn, Jonas Andersson, tidigare Mjällby-tränare, ett annat. 

Vet du om detta blir den enda match du kommer att coacha? 

-Ehm… Det kommer vi att ta nästa vecka, hur det ser ut. Jag har faktiskt inte pratat med styrelsen. Jag vill bara ha fokus på den här matchen. Det andra får vi ta nästa vecka.

Du har fått dispens för att kunna leda BoIS i denna match – planerar du att ta den Uefa Pro-lisensen som krävs för att leda ett lag i Superettan? 

-Jag ska gå alla kurser, men det har tagit lite tid på grund av olika omständigheter. Jag vet inte riktigt varför, men jag kommer att slutföra det, ja.

Landskronas skyttekung, Sadat Karim, väntas vara tillbaka i matchtruppen mot Norrby, efter att ha fått stå över senast då laget mötte Brage. 

Hur ser statusen i spelartruppen ut? 

-Den ser väldigt bra ut! Vi har tillgång till nästan hela truppen, vilket är bra.

Hur är känslan hos spelarna inför söndagens match?

-En sån här bra känsla har vi inte haft på länge, och energin på träningarna har inte varit så här bra sen… ja, sen jag kom hit i alla fall. De ser väldigt, väldigt taggade ut och ser verkligen fram emot matchen mot Norrby. Det har funnits en stor hunger och vilja på träningarna. Det ser just ut.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close