FotbollNyheterTorns IF

Richard Ringhov inför Mjällby AIF

På söndag står seriefinal i Division Ett Södra för underhållningen när Torns IF tar emot Mjällby AIF på Stångby IP. 

Skånesport.se tog sig ett snack med hemmalagets tränare inför matchen. Hur ska Torn lyckas besegra serieledaren Mjällby, och hur ser Richard Ringhov på slutskedet av säsongen? Läs nedan!

Ni möter serieledaren Mjällby – hur tacklar ni den uppgiften?

-Mycket inspirerande. Seriefinal i den 20:e omgången. Man tar på något sätt sig an matchen på ett annorlunda sätt nu än om det hade varit i den tredje omgången. Det är något vi alla ser fram emot.

Har ni fokuserat på något speciellt inför matchen?

-Nej, det har vi inte. Det låter tråkigt, nästan som an “papegoja” men vi spelar alltid vårt vanliga spel. Dock har vi ett litet extra öga på vissa av spelarna i Mjällby, men mest fokus på hur vi själva vill uppträda. Men jag kan lova en sak; att det blir äckligt disciplinerat i varje fall.

Mjällby har gjort många mål under säsongen – är det något som ni tar i beaktning?

-Vi vet vad Mjällby vill och hur de vill uppträda. Vi har endast släppt in 15 mål och jag hoppas det stannar vi det efter 18-tiden på söndag… Givetvis får vi se upp med deras offensiva spel – där är de riktigt bra.

Senast blev det förlust mot Eskilsminne – hur har laget hanterat det?

-Det blev en verkligt tung förlust mot ett riktigt effektivt och bra Eskilsminne. Det jobbiga efter en sådan förlust är att skaka den av sig, och det är inte alltid lätt. Vi har dock pratat om den och analyserat den, och nu kan jag garantera att vi släppt den. Det gjorde vi redan i tisdags kväll.

Innan Eskilsminne mötte ni IFK Göteborg i Svenska Cupen. Hur var den upplevelsen, och drog ni någon lärdom från det mötet?

-Att få möjligheten att spela sådana matcher är ju fantastiskt. Vi mötte ju MFF innan sommaren och bägge dessa matcher ger ju lärdom inför framtiden. Vi ser hur det ser ut och hur motståndare agerar på högsta nivå. Publik och inramning är också något som ger rutin så det är bara positivt.

Finns det några skador/återbud i truppen?

-Christopher Nilsson är avstängd och Oscar Ahlgren sjuk, annars är alla tillgängliga

Det börjar dra ihop sig i serien och tabellen har satt sig. Hur mycket är ni inställda på att det är toppstrid som gäller?

-Om vi nu skulle säga att vi är nöjda med topp 6, då kunde vi lagt ner verksamheten, haha. Nej, men 20:e omgången, andra plats – klart vi är inställda på att gå för det ända in i kaklet. Tror ingen tränare eller spelare i truppen tänker på något annorlunda sätt.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close