FotbollMalmö FFNyheter

Safari saknas i MFF-truppen – pappa AC ansluter på matchdagen

MFF har tagit ut 20 spelare till söndagens match mot Brommapojkarna. Bland dem återfinns nyblivne pappan Anders “AC” Christiansen, men inte Behang Safari.

AC har haft en fantastisk vecka, först fick han på torsdagen vara med om att slå ut FC Midtjylland. Dagen efter blev han pappa. Men han har gett klartecken för spel mot BP. Enligt MFF:s hemsida ansluter han dock till truppen först på matchdagen och får därmed en extradag med familjen.

Behrang Safari vilas och saknas i truppen gör även Carlos Strandberg och Fredrik Andersson på grund av skador samt Guillermo Molins, som fortfarande är i uppbyggnadsfasen.

För MFF gäller det att snabbt komma ner från de himmelsblå molnen efter avancemanget till Europa League och ladda om.

– Vi ska göra en sista kraftinsats innan vi får en liten paus. Jag förväntar mig ingen fantastisk prestation. Men jag förväntar mig att vi är vakna från start, att vi visar en större vilja att vinna än BP. att vi spelar med ett större självförtroende än BP och att vi är väldigt stabila och har tålamod för jag vet att vi kommer att göra mål, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Det kommer att bli svårt. De har stängt av sin tränare så några spelare kommer att vara ledsna över det och andra kommer att få ett lyft. Man kan aldrig veta hur det kommer att påverka gruppen. Men det är upp till oss att hitta energin och den rätta nivån för en solid prestation tillräcklig för att vinna matchen. Ju längre man har ett bra momentum desto svårare blir det att behålla det. Därför måste vi hela tiden se till att vi ligger ett steg före och att vi gör lite mer än vi gjort tidigare. Där kan vi dra nytta av självförtroendet våra framgångar gett oss, inte minst segern mot Midtjylland. Men det får inte innebära att vi blir självgoda. Jag har dock inte sett några sådana tendenser eller någon fara att det ska hända.

Uwe Rösler betonar också att man förberett laget lika noga som inför alla matcher, kanske till och med lagt ännu lite mer tid på videoanalysen för att visa för spelarna att det är en betydelsefull match

– Researrangemangen är exakt lika noga som vanligt och vi har sett till att boka ett hotell med pool för att spara kanske en, två eller tre procent i återhämtningstiden. Så vi gör allt vi kan för att förberedelserna ska bli så bra som möjligt och även signalera till spelarna att det är en viktig match.

Fokus ska dessutom ligga helt på den egna prestationen. Att till exempel IFK Norrköping tappade poäng mot Trelleborgs FF avfärdar Uwe Rösler som något han eller MFF inte ska lägga någon som helst energi på.

– Jag är helt ointresserad av IFK Norrköping och tabellen. Jag tittar heller inte på poängsnitt per match, “expected goals” eller odds. Allt hänger på att hålla liv i vårt eget momentum, så länge vi kan det kommer allt att falla på plats.

Är det inte svårt att undvika allt sådant och hålla ett så snävt fokus på bara den aktuella matchen?

– Nej, det är något jag lärt mig genom åren och det har blivit mitt liv. Det är krävande, men jag uppskattar det eftersom belöningarna är så fantastiska. Alla som jobbar i den här branschen kan berätta att få uppleva en kväll som den i Herning är något man kan ta med sig och njuta av resten av livet.

MFF-truppen mot BP: Johan Dahlin, Walter Viitala, Eric Larsson, Egzon Binaku, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Samuel Adrian, Laorent Shabani och Hugo Andersson.

I Brommapojkarna har ledningen bestämt att tränaren Luis Pimenta ska ta en Time out i väntan på att en intern utredning mot honom ska bli färdig. Beslutet togs sedan flera olika BP-spelare, anonymt, i en artikel i Aftonbladet anklagat Luis Pimenta för att bland annat mobba spelare och jobba med hårda bestraffningar. Tills vidare leds laget av den assisterande tränaren Goncalo Pereira.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close