Fotboll

Så gick det i ungdoms DM

I helgen avgjordes ungdoms DM i Södra Sandby. 

F14: FC Rosengård – BK Höllviken 2-0

Finalmatch i Flickor 14 mellan två lag som vann sina semifinaler klart. I denna matchen var FC Rosengård numret större än BK Höllviken, men matchens båda mål dröjde till mer än halva matchen var spelad. Målskyttar för FC Rosengård var Emmi Lilius och Maja Haeggblom.

P14: Malmö FF – Lunds BK 4-0

Finalmatchen i Pojkar 14 var jämn stora delar. Två tekniska lag som skapade målchanser. Malmö FF får en straff i minut 38 och sätter 1-0. I period 3 orkar inte Lunds BK riktigt längre och Malmö FF kan öka sin ledning med 2-0, 3-0 och 4-0. Målskyttar var Adrian Neziri Muarem (2), Donart Lubishtani och Zico Junior Gesu Meracaldi.

F16: FC Rosengård – Furulunds IK 0-1

Det mycket mindre kända laget från byn Furulund, strax utanför Kävlinge slog tillbaka mycket mer kända FC Rosengård med 1-0. Furulunds IK var det bättre laget i stora stunder av matchen och hade en hel del boll, men FC Rosengård stack upp en hel del gånger men Furulunds IK försvarade sig bra. Mot slutet ökade FC Rosengård tempot och skapade ännu mer, men det gjorde också att det blev större luckor bakåt som Furulunds IK försökte utnyttja, men det blev endast ett mål i matchen, gjort av Furulunds Annie Paulsson.

P16: Malmö FF – Helsingborgs IF 0-2 efter förlängning

Finalmatch mellan två lag som mötts många gånger och det syntes i matchen att man kände till varandra väl. En jämn historia som efter 90 minuter var 0-0 och dagens första och enda förlängning skulle tas vid. I den tog Helsingborgs IF över kampen och man får också äran att göra två mål, genom Adam Kaied och Daniel Bergman.

 

Foto: Skånes Fotbollsförbund / Anette Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close