MotorNyheter

Sex år efter första segern är Gustav Malja tillbaka på Sachsenring

Lördagen den 9 juni 2012 tog Gustav Malja karriärens allra första bilracingseger. Serien i fråga var ADAC Formel Masters, föregångaren till det som senare blev tyska Formel 4, och platsen: Sachsenring. Nu, sex år senare, återvänder han för första gången till racinganläggningen utanför Chemnitz, i forna Östtyskland.

Nu handlar det om säsongens näst sista deltävling för Porsche Carrera Cup Deutschland.

– Sachsenring har en speciell plats i hjärtat. Jag minns väldigt tydligt den där helgen 2012 när jag tog min allra första seger – och faktiskt också den andra när jag vann igen dagen därpå. Det var starten för en fantastisk resa för min del. Jag har aldrig varit där sedan dess, så det blir kul att återvända i helgen, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

Det blir en annan upplevelse än förra gången.

– Porschen är stor, tung och vrålstark, väldigt annorlunda mot det jag upplevde i ADAC Formel Masters 2012, och jag tror att det blir en rejäl utmaning att tygla den runt Sachsenring med alla sina krön och snabba, blinda svängar. Det ska bli kul och jag känner mig riktigt taggad!

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

TIDSSCHEMA

Porsche Carrera Cup Deutschland
Deltävling 6 | Sachsenring (Tyskland)

Fredag 7 september
Fri träning: 14.40-15.40

Lördag 8 september
Kval: 11.20-11.55
Race 1: 16.30-17.00

Söndag 9 september
Race 2: 11.40-12.10

Relaterade artiklar

Back to top button
Close