skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Slutspurt för Jimmy Eriksson

Slutspurten närmar sig i ADAC GT Masters. I helgen avgörs säsongens näst sista deltävling på Sachsenring-banan i östra Tyskland, och för Jimmy Eriksson och Team Rosberg handlar det i första hand om att på nytt kunna sätta press på de övriga Lamborghini-ekipagen.

Eriksson och Team Rosberg-kollegan Jonathan Judek avslutade den förra deltävlingen på Zandvoort som bästa Lamborghini-par, och inför visiten på Sachsenring – en kuperad berg-och-dalbana en bit utanför Dresden – hoppas man nu kunna återupprepa den bedriften.

Förutom fem Lamborghini-bilar utgörs startlistan i ADAC GT Masters också av satsningar från Ferrari, Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Honda och Corvette.

Precis som vanligt inleds helgens tävlingar med två testpass på fredag, följt av två uppsättningar kval och race på lördag respektive söndag. I Team Rosbergs bil #35 kör Judek lördagskvalet och Jimmy Eriksson söndagskvalet. Den förare som kvalar in bilen måste också ta hand om starten i racet samma dag.

– Vi fortsätter att jobba på och vi har fått några positiva besked de senaste helgerna. Vi var bästa Lamborghini i söndagsracet på Zandvoort och målet är att utmana om samma sak i kval och race den här gången. Sachsenring var ingen Lamborghini-bana förra året, men det händer mycket på ett år och det ska bli intressant att se var vi står i förhållande till de andra fabrikanterna, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters | Deltävling 6
Sachsenring (Tyskland)

Fredag 7 september
Fri träning 1: 12.50-13.50
Fri träning 2: 17.20-18.20

Lördag 8 september
Kval 1: 10.35-11.05
Race 1: 15.00-16.00

Söndag 9 september
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.05-14.05

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close