FotbollKristianstads FCNyheter

Kristianstads FC kontrakterar 18-åring

Via sin hemsida meddelar Kristianstads FC att man skrivit på ett A-lagskontrakt med 18-årige Joel Gerdes.  

Joel Gerdes kom till Kristianstads FF som 15-åring från Degeberga GoIF. I veckan blev det klart med hans första A-lagskontrakt som löper över hösten 2018 till säsongen 2019.

– Det var ju det här man hoppades på när man gick till KFF för några år sedan. Nu är det verklighet och nu ska jag göra allt för att slå mig in i laget också, säger Joel Gerdes till Kristianstad FC:s hemsida.

KFC:s sportslige ansvarig Dennis Nanasi är mycket nöjd med att ha knutit till sig talangen.

– Joel är en spelare som dominerar i U19-serien som innermittfältare. Han har tränat hela hösten med A-laget och har imponerat stort, oavsett position. Han är en oerhört motiverad och lojal spelare som alltid ger 110 procent, säger Nanasi till klubbens hemsida.

– Han är ingen färdig Division I-spelare idag, men med en hel försäsong, så tror vi starkt på att Joel kommer att kunna vara och nosa på A-lagspel under 2019. Detta är ett led i vår framtidssatsning på egna och lokala produkter. En bra mix med lokala talanger och kvalitativa spelare utifrån är framtiden.

Joel Gerdes fanns med i matchtruppen till några A-lagsmatcher redan under hösten förra säsongen. Men han väntar ännu på att få debutera i Division I.

– Det har varit inspirerande att se att Sebbe Nanasi, Mohammed Kweder, Sufyan Abuzayda och Jonathan Alvarez har fått speltid i år. Då vet man att chansen inte är så långt borta, säger Gerbes.

– Min första målsättning är att få debutera i ettan. Det hade varit riktigt häftigt…

Joel är född år 2000 och är alltså junior även nästa säsong.

– Det gör att jag kan få speltid i U19 också. Det är bra för min utveckling och sen träna med A-laget gör en betydligt tuffare.

Är det stor skillnad mellan U19 och A-laget?

– Självklart är det det. Men vi har ett ungt A-lag och det går lätt att smälta in i gänget.

Det har varit ett turbulent år, med mycket spelarbyten. Hur ser du på det?

– Det är givetvis tråkigt, men jag tycker att vi fått in många hungriga och duktiga spelare som är villiga att ge allt på träningar och matcher. Vi har potential att hänga kvar i ettan…

Vad ser du som dina styrkor som fotbollsspelare?

– Jag har en bra blick för spelet, läser det bra och är en bra passningsspelare. Men jag kan självklart bli bättre på allt, avslutar Joel Gerdes.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close