MotorNyheter

Nytt lopp för vinnaren Joel Eriksson

I en och en halv veckas har Joel Eriksson kunnat titulera sig vinnare i DTM, ett av världens tuffaste racingmästerskap. Den känslosamma första segern i Misano har ställt en 20-årig Tomelilla-påg i centrum för både uppståndelse och beröm, något han nu måste vara beredd på att hantera när säsongen i helgen rullar vidare på klassiska Nürburgring.

– Det har varit några galna dagar och jag har fortfarande lite svårt att greppa att det faktiskt har hänt. Det är väldigt många som har hört av sig och gratulerat på olika sätt, och det är förstås jättekul. Jag vet inte hur det kommer kännas att komma tillbaka till depån i helgen efter allt som hänt den senaste veckan, men jag ser fram emot att ta reda på det! säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

Den uppmärksammade Misano-segern är den mest betydelsefulla framgången hittills i Erikssons karriär – men att vila på gamla meriter är detsamma som att stå still i en bransch som kräver ständig utveckling. Istället är det nu fullt fokus framåt som gäller för Sveriges blott fjärde DTM-segrare genom tiderna, och den näst yngste någonsin i mästerskapets historia.

– Segern var fantastisk och jag kommer att minnas den dagen i resten av mitt liv, men just nu är det läge att blicka framåt och ta sig an uppgiften som väntar på Nürburgring. Jag tar inget för givet och jag kommer inte att ändra på något bara för att jag vann senast. Jag vet att jag fortfarande har mycket att lära i den här serien och Nürburgring har inte alltid varit den bästa banan för mig, även om jag brukar hitta runt där också. Det är tillbaka till verkligheten lite grann, men en sak är säker: jag vill väldigt gärna uppleva den där känslan överst på pallen igen…

Helgens tävlingar körs på den så kallade Sprint-slingan av Nürburgring och utgör det åttonde av totalt tio stopp på årets DTM-kalender.

Joel Eriksson är en av åtta förare som vunnit DTM-race den här säsongen, bredvid Gary Paffett, Timo Glock, Edoardo Mortara, Paul di Resta, Marco Wittmann, René Rast och Daniel Juncadella.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication & BMW

TIDSSCHEMA

DTM | Deltävling 8
 Nürburgring (Tyskland)

Fredag 7 september
Fri träning 1: 16.45-17.15Lördag 8 september
Fri träning 2: 08.30-09.00
Kval 1: 11.15-11.35
Race 1: 13.30-14.30

Söndag 9 september
Fri träning 3: 08.30-09.00
Kval 2: 11.15-11.35
Race 2: 13.30-14.30

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING
Efter 14/20 race

1: Paul Di Resta (GBR), Mercedes, 186 p.
2: Gary Paffett (GBR), Mercedes, 177 p.
3: Edoardo Mortara (ITA), Mercedes, 138 p.
4: Marco Wittmann (GER), BMW, 112 p.
5: Lucas Auer (AUT), Mercedes, 110 p.

12: Joel Eriksson (SWE), BMW, 52 p.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close