FotbollLandskrona BoISNyheter

Majgaard Jensen om BoIS-jobbet: “Gillar utmaningar”

Jack Majgaard Jensen presenterades som ny BoIS-tränare under början av veckan. I en intervju på Landskrona BoIS hemsida berättar den nytillträdde dansken om hur han ser på sin kommande tid som ledare för klubben. 

Hur ser du på utmaningen som ligger framför er? 

-Jag ser det som en utmaning, såklart. Sen press, det tror jag alla vet om att vi vill klara oss. Men jag ser det som en utmaning – jag gillar utmaningar.

Kan du beskriva dig själv, för de som inte känner till dig?

-Jag har bott i Sverige ett bra tag nu. Jag bor i Lund med min svenska fru och tre barn. Jag har jobbat som fotbollstränare i stort sett hela mitt liv. Jag är utbildad i fotbollsfilosofi i Köpenhamn.

-Som tränare är jag tydlig, på lite danskt vis, men jag gillar en avslappnad stämning.

Jack Majgaard Jensen spelade själv fotboll i Bröndby fram till att han var 20 år gammal. Efter det valde han att sadla om och satsa på en karriär som tränare. I den rollen har han verkat i klubbar som Lunds BK och Lyngby IF. I den senare nämnda var Majgaard Jensen med och gav Malmö FF:s nuvarande mittfältsstjärna, Anders Christiansen, chansen till A-lagsspel. 

Vilken prägel vill du sätta på BoIS?

-Man måste, som ny tränare, inte vara övermodig och tro att man kan göra för stora förändringar på kort tid. Det handlar om små, enkla grejer. Försvarsspelet är dock viktigt. BoIS har släppt in många mål på fasta situationer och på inlägg. Det hoppas jag kunna minimera. För vi måste täppa till bakåt.

Hur ser du på era chanser att hålla er kvar?

-Det är svårt att säga eftersom jag inte sett hur alla lag spelar. Det är nio matcher kvar, tre topplag. Vi har något lag från den nedre regionen av tabellen, några från mitten. Det blir viktiga matcher. Framförallt hemmamatcherna blir viktiga att vinna. Vi har bara vunnit en match på de tolv senaste. Det blir väldigt tufft, men vi kommer att klara det.

På tisdag möter Landskrona BoIS serietvåan Falkenberg på bortaplan – en av säsongens tuffare matcher. 

-Vi måste vara smarta! Vi måste hitta en plan som ser till att det inte blir som sist.

Hur vill du spela?

-Det är svårt att ändra på ändra på många saker så hr sent på säsongen. Jag vill spela med de bästa spelarna och jag vill att dessa ska spela så mycket som möjligt. Sedan får vi experimentera när det gäller positioner och så vidare. Vi ska spela på ett sätt offensivt och på ett sätt defensivt, sen ska vi försöka skapa en helhet i detta.

Avslutningsvis berättar dansken om sina tidigare erfarenheter med Landskrona BoIS. Att han, som ungdomstränare i Lyngby, brukade träningsspela mot “Randigt”. Att han länge haft varma känslor för BoIS. Dessutom tycks Majgaard inte vara främmande för att i framtiden förlänga sin sejour i klubben. 

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close