FotbollKristianstads DFFNyheterVittsjö GIK

KDFF:s Björn Sigurbjörnsson inför Skånederbyt

Under söndagen står Skånederby i OBOS Damallsvenskan på menyn. Vittsjö GIK tar emot Kristianstads DFF i vad som väntas bli en sprakande tillställning. Skånesport.se fick en pratstund med KDFF:s assisterande tränare, Björn Sigurbjörnsson, inför matchen. 

-Hur är känslan inför helgens Skånederby mot Vittsjö?

-Känslan är bra! Vi har en rätt så frisk trupp, ingen avstängd spelare och ett rätt så laddat lag.

-Är det extra intressant att gå in i ett mötet med ett annat skånskt lag?

-Derbyn är alltid speciella, framför allt mot Vittsjö. När de tog sig upp till Damallsvenskan hade de många före detta KDFF-spelare och det var rätt mycket ”tension” mellan lagen. Den känslan lever kanske inte riktigt längre men handlar fortfarande väldigt mycket om prestige klubbarna emellan.

-Hur är läget i truppen? Några bortfall inför helgen?

-Som sagt: alla friska. Evelina Duljan är dock iväg med F16-landslaget. I övrigt har vi fått tillbaka flera landslagsspelare från olika uppdrag och de verkar vara i bra skick.

-Vilken plan har ni för att göra matchen till er?

-Vi har spelat bra fotboll under i stort sätt hela säsongen, även om vi inte alltid fått utdelning för det. Vi kommer hålla oss till våra principer och vårt egna spel. Det är det vi tror kommer ge oss bra resultat.

-Damallsvenskan är jämn, men ni är ett av lagen som verkligen har känn på toppen. Hur stor är motivationen att ligga där uppe och slåss till slutet?

-Det är klart att läget i serien påverkar känslan i truppen. Men detta är vad vi har strävat efter och jobbat hårt för. Vi satte dem förväntningarna på oss själva att vara med och slåss om topplaceringar i Damallsvenskan, och nu är vi med i racet. Vi ska vara med hela vägen.

-Vilken var er målsättning inför säsongen?

-Vi har varit tydliga med det utåt att vi ska ta vår första medalj i Damallsvenskan. Det innebär topp 4.

-Beskriv era styrkor som lag.

-Vi är en homogen grupp som är redo att jobba för varandra och stå bakom varandra i alla situationer. Utöver det har vi en rätt bred och blandad trupp med många olika spetsegenskaper. Vi har varit starka på fasta situationer de senaste åren, men till skillnad från tidigare år så har vi utvecklat vårt spel och lyckats hålla bollen mer inom laget och visat tålamod för att hålla vår matchplan.

-Svagheter?

-Svår fråga.. Jag tror det är mer upp till andra ledare att hitta våra svagheter – och till att utnyttja dem. Vi tycker att vi är rätt så kompletta som lag, även om vi, som alla andra lag, har detaljer att slipa på. Bättre svar än så får du inte från mig.

Senast lagen möttes var i mitten av april. Det mötet slutade 1-1 och var till stora delar en mycket underhållande match att skåda. Förhoppningsvis kan söndagens retur leva upp till samma standard. 

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close