FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF dam mot tredje raka uppflyttningen

Trelleborgs FF:s damlag har gått som tåget under de senaste säsongerna och har, via två raka avancemang och ett fint spel, tagit sig till serietoppen i Division 2. Inför lagets möte med Lunds SK talade Skånesport.se med klubbens – rätt färska – tränare, Hans Malmgren, och hörde hans version om varför säsongen blivit så lyckad. 

Varför har det gått så bra för er i år?

-Det är tjejer som vill väldigt, väldigt mycket. De anammar och tar till sig de instruktioner de får. Sen så har det ju strukturerats upp litegrann i både anfalls- och försvarsspel. Samma struktur fanns inte tidigare, enligt mig. Jag tror att det är en bidragande orsak. Sen så är tjejerna jävligt hungriga.

Vilket mål hade ni när ni gick in i säsongen?

-Det var inte att vinna i alla fall, för så enkelt är det inte. Det är fler lag än vi som vill vinna serien. Vi kommer ju från två serieavancemang och för varje uppflyttning blir kvalitén högre. Men nu är vi i serieledning och då kommer vi givetvis att gå för det.

Hur ser ni på kommande seriespel? 

-Vi ligger absolut bra till för att gå upp, men vi har det inte i egna händer, så vi får se vad som händer.

Beskriv era styrkor som lag.

-Det finns en vilja till att träna och en vilja till att vinna. Det är en grupp där alla vill hjälpa varandra. Sen har vi en målvakt som varit väldigt bra under säsongen. Hon har räddat oss vid flertalet tillfällen. Vi är ett blandat lag. några “speediga” spelare. Några som är bra defensivt, några som är bra offensivt.

Svagheter?

-Om något så skulle det kanske kunna vara att vi ibland brister i det tekniska. Men det gör alla lag och jag skulle inte säga att vi är sämre tekniskt än någon annan.

På söndag möter ni Lunds SK – vilken bild har du av dem?

-Ja, de har ju haft en rätt tuff säsong, då de tvingats lämna WO vid ett par tillfällen. Jag har inte sett så mycket av deras matcher, om jag ska vara ärlig. Folk säger att det är en match som man bara ska vinna, eftersom det är botten mot toppen, men så enkelt är det inte. Jobbet ska göras. Men en seger är vad vi hoppas på och gärna ett par plus-mål.

Hur ska ni göra för att straffa dem?

-Vi ska fortsätta spela vårt spel och fortsätta spela offensiv fotboll. Jag tror att vi ska kunna komma runt på våra kanter och hota dem därifrån. Sen även djupled. Där har vi några snabba spelare att sätta på banan. Det ska bli spännande att se hur det går.

Trelleborgs FF tar emot Lunds SK under söndagen. Vid seger befäster TFF sin position som serieledare. 

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close