FotbollTorns IF

Torn ska undvika tre raka förluster

Torns IF ligger tvåa i Söderettan men upplever just nu sin formsvagaste period för säsongen. Trenden på två raka förluster är en man hoppas bryta när resan går till Ljungskile.  

Förlusterna mot Eskilsminne respektive Mjällby har dock inte påverkat Torns IF:s tabelläge avsevärt. Visst, Mjällby har ökat gapet uppåt, men Torn ligger fortfarande bäst till för att knipa andraplatsen.

Under söndagen väntar bortamatch i Bohuslän mot Ljungskile, ett lag som TIF slog hemma på Stångby IP i april. Ljungskile är ett lag som blandat och gett under säsongen. Man återfinns på en niondeplats i tabellen och har där fyra poäng ner till osäker mark.

Även om alla matcher är tuffa så råder det ingen tvekan om att Torn är i slutfasen av en hektisk period. IFK Göteborg i Svenska Cupen – en urladdning i sig, ett starkt gående Eskilsminne och serieledaren Mjällby AIF har man avverkat under de senaste veckorna.

Mot Mjällby senast stod Torn för en väl genomförd insats. Man var inte alls underlägsna serieledaren från Blekinge, utan skapade flertalet kvalificerade målchanser och var endast en straffsparksmiss från att få med sig ett oavgjort resultat.

Mot Ljungskile kommer tränaren Richard Ringhov att skicka ut ett revanschsuget lag på banan. Ett som inte kommer nöja sig med en halvdan insats, ett som gärna åker tillbaka – de drygt 30 milen enkel resa – med tre poäng i bagaget.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close