FotbollMalmö FFNyheter

Första rehabpasset på gräs för Guillermo Molins

När MFF idag tränade på Malmö stadion var Guillermo Molins för första gången ute och rehabtränade på gräset. Tidigare har han fått nöja sig med gymmet.

– Jag är på gräs. Sedan ska jag löpa, sedan ska jag slå till bollen och gå in i närkamper och när allting är på plats och coachen säger att det är dags är det bara att köra. Nu är jag på gräs och då är processen kortare. Det är härligt att vara ute. Jag har kört i gymmet som ett jäkla djur. Skönt att få komma ut och se lite lagkamrater, sa en rätt trött Gullermo Molins efter det att rehabteamet kört hårt med honom.

– Det är bra, det är det jag behöver.

Att MFF vann i Herning och slog ut FC Midtjylland var ett lyft för alla i klubben, inte minst för Guillermo Molins. En kort säsong blev en lång.

– Som jag ville att säsongen skulle bli längre. Det hade varit snopet att komma igång och så hade det bara varit tio, eller sju eller fem matcher kvar. Nu är det skönt att det blir till december med chans att göra den ännu längre. Det är det jag siktar på i alla fall.

Fortfarande är det dock en lugn återuppbyggnad och inga tidsangivelser som gäller. Inte minst för att vårsäsongen var så strulig.

– Den var konstig, det var sprutor, lite spel och så var det mycket spel, sedan var det att spela 90 och sedan var det vila och spela 90 igen. Därför känner jag att den här gången får det ta den tid det tar, så att jag kan vara med på riktigt som det var förra hösten i Panathinaikos då jag kunde spela varje match utan problem. Det får inte bli hackigt igen, det hjälper ingen, inte mig och inte laget.

– Självklart kommer det att bli så att jag matchas in långsamt. Vi möter Östersund på lördag och då kommer jag inte att plötsligt stå där. Jag vill spela väldigt gärna och det är frustrerande att inte kunna göra det. Samtidigt visste jag att det skulle ta tid när jag skrev på. Klubben visste det också. Så det har bara varit att köra på. Jag har fått jättebra uppbackning av alla här och det var en av de största anledningarna att jag vände hem också, att jag visste att jag kunde få den här tiden på mig, betonade Guillermo Molins.

Från läktaren har han också kunnat konstatera att Uwe Röslers sätt att spela fotboll med MFF borde passa honom bra.

– Jag tycker om hur anfallarna jobbar även i försvaret. Det var väldigt, väldigt viktigt även för vår tränare i Grekland. Anfallarna är förstaförsvarare och hade nästan mest gula kort av alla i laget. Jag tror att jag kommer att passa bra där.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close