MotorNyheter

Nya poäng för Gustav Malja efter en extremt hektisk period

Gustav Malja fick med sig en uppsättning niondeplatser och hyfsat med poäng från säsongens näst sista deltävling av Porsche Carrera Cup Deutschland på Sachsenring-banan utanför Chemnitz.

Malja startade det första av helgens två race från ruta 13, men gjorde sin vana trogen en bra start och avancerade snabbt in i topp tio. Han tog alltså till slut målflagg som nia efter ett stabilt race, och drygade därigenom ut sin poängskörd i det främsta av Porsches alla nationella Carrera Cup-mästerskap. I Race 2, som kördes på söndagseftermiddagen, blev resultatet alltså sedan detsamma.

– Två niondeplatser känns faktiskt helt OK just nu. Vi vet att vi har lite att jobba på för närvarande, men detta ger oss något att bygga vidare på. Det ger momentum. Sachsenring är en svår bana och att komma hit för första gången i Porschen är inte lätt. Det gör skillnad när man är riktigt ett med bilen här, och det är sådant som kommer med mer erfarenhet. Med tanke på det är jag ändå ganska nöjd, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

Helgens tävlingar på Sachsenring utgjorde för Maljas del de sista i en oavbruten, åtta veckor lång turné runt om i Europa, där den 22-årige Porsche-debutanten tävlat intensivt i både Porsche Carrera Cup Deutschland och systerserien Porsche Supercup.

– Jag har aldrig tävlat åtta helger i rad någon gång tidigare i min karriär. Det har verkligen varit intensivt och grymt kul, men det ska faktiskt bli skönt att komma hem och vila upp sig några dagar nu. Vi kan se ett mönster den här säsongen och det är ingen tvekan om att det är kvalen som håller oss tillbaka just nu. Vi är medvetna om vad vi behöver göra och nu gäller det att omvandla den kunskapen till praktik under avslutningen av säsongen. Det blir den stora utmaningen och det stora målet.

Säsongsfinalen för Porsche Carrera Cup Deutschland äger rum, traditionsenligt, på Hockenheim den 21-23 september. Gustav Malja får därmed en ledig helg innan han är tillbaka i kupén i sin Porsche 911 GT3 Cup igen.

Österrikaren Thomas Preining vann båda helgens race.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close