Nyheter

Nordicbet samarbetspartner med Skånesport

I dagarna har Skånesport och Nordicbet ingått ett samarbetsavtal.

– Skånesport fyller ett tomrum i bevakning av sport under de högsta ligorna, säger Thomas Rydberg på Nordicbet.

Kan en division fyra-match få mer läsning än en Malmö FF-krönika efter en seger i Europa League.
Svaret är: ja.

Kan transferfönstret hos HK Björnen i division fyra locka mer läsning än IFK Kristianstads Champions League-matcher?
Svaret är: nästan alltid.

Kan Tyringe Hockeys skadelägerapport vara mer eftertraktat än referatet från Malmö Redhawks bortamatch i Örebro?
Svaret är: garanterat!

Skånesport har haft en stor del av sitt fokus på Malmö FF, men även på breddidrotten i de lägsta divisionerna – och kommer att skriva ännu mer om just bredden.

– Vi på Nordicbet jobbar med lägre divisioner inom framförallt fotboll, ishockey och handboll. Då blir Skånesport en naturlig partner för att närma oss de som spelar på de lägre divisionerna, säger Rydberg.

Finns det en marknad bortom eliten?

– Absolut. Framför allt finns det en stor lojalitet bland dem som följer mindre lag. Följer man elitlag som Malmö FF följer man oftast även ett mindre lag. I mitt fall är det Höllviken och MFF, exempelvis.

– Jag tror det finns två olika spelartyper i exempelvis division fyra. Dels de som spelar med hjärta och brinner för klubben ifråga. Det kan vara kul att spela en slant på matchen man går på. Men det finns också en skicklighetsaspekt med när det gäller spel i lägre divisioner. Att veta allt som händer runt MFF är ganska enkelt eftersom informationen är så lättillgänglig i alla medier. Att ha lika bra insikt i en division fyra-match kräver större skicklighet och mycket engagemang.

– Vi tycker att Skånesport fyller ett tomrum i bevakning av sport under de högsta ligorna och eftersom vi på Nordicbet riktar oss mot den marknaden känns samarbetet väldigt naturligt, menat Thomas Rydberg.

Peter Österlind, marknadschef på Skånesport, fyller i:

– I det rådande mediaklimatet läggs det generellt mer och mer energi på att bevaka de stora lagen. Och de lokaltidningar som uppmärksammar de mindre föreningarna låser nästan uteslutande in sina texter.

– Vi har märkt att vi oftast får mer läsning och mer uppskattning när vi skriver om derbyn i Eslöv, Ankarets nyförvärv i handbollens division ett eller IK Panterns skrällar i Allsvenskan.

Flera nya projekt är under uppstart.

– Handbollspodden “Hutteboll” kommer att startas upp igen. Dessutom kommer Christoffer Ekmarks handbollsblogg att varva upp ordentligt och förläggas direkt på Nordicbets bloggsida. Jag tror verkligen att detta är ett nyttigt och roligt samarbete, inte bara en affär, där vi kan lyfta intresset för sporten och även ta fram odds tillsammans på marknader som annars aldrig varit aktuella. Vi ser verkligen fram emot att lyfta fram breddidrotten ännu mer framöver, avslutar Österlind.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close