HandbollHK MalmöLUGINyheter

LUGI höll på att sno HK Malmös säkra seger i derbyt

Fem mål upp i paus, 22-17 med åtta minuter kvar. Det borde inte blivit jämnt i derbyt mellan HK Malmö och LUGI. Men LUGI kom nästan ikapp och det var bara två sena mål av Adam Lönn som räddade HK Malmösegern med 25-23.

Rena Lönn-mordet på LUGI.

Men LUGI-tränaren Tomas Axnér var definitivt inte på depparhumör.

– Jag är extremt nöjd med den attityd det här laget visade. Vi hade ett galet bra försvarsspel i andra halvleken. Armen är upp i nästan varje anfall och de är stora och tunga, men vi slåss, försöker jobba och kompensera. I den första halvleken tyckte jag inte att vi hade det riktigt. Då kunde vi kanske inte mobilisera de där sista tio procenten i aggressivitet, men det hade vi efter pausen, konstaterade han.

Sedan brände LUGI upp mot tio bra lägen också, en av syndarna var förre HK Malmö-spelaren Hampus Nygren som före matchen fick domarutmärkelsen Guldpipan och snyggt hyllades av sin gamla hemmapublik.

Sett över hela matchen vann dock HK Malmö förtjänt och i målet presenterade sig den norske målvakten Robin Paulsen Haug (bilden) för de över 1 800 på läktarna i Baltiskan. Han fick stå i 60 minuter och visade att HK Malmö även i år har två bra målvakter.

– Jag kom igång lite dåligt, men sedan blev det bättre och bättre. Idag var jag bra i perioder. Det kan hålla en hel match också. Annars är jag nöjd och vi vann matchen, sa Paulsen Haug som fyllde 20 bara för någon vecka sedan.

– Men det var jättenyttigt för mig att jag fick speltid hela matchen.

Vad hände mot slutet när de höll på att komma ikapp?

– Det var en blandning. Vi bommade lite mycket i en period och så kunde de göra mål på oss. Då blev vi lite nervösa och bommade ännu lite mer. Till slut klarade vi dock att hålla lugnet och då talade det mesta för oss.

Mest jubel från hemmapubliken drog dock Robert Månssons två mål ner. Det märktes att många saknat honom under det långa skadeuppehållet och älskar att se honom ta för sig inne på planen igen.

I LUGI gjorde unge målvakten Anton Hagvall ett riktigt starkt inhopp. Det skärpta försvarsspelet hjälpte givetvis honom, men Hagvall hade stor del i att LUGI kunde börja äta in på försprånget och nästan komma upp i lika.

Publiksiffran 1 837 var ett perfekt avstamp för resten av säsongen.

– Den var bra och sedan fick de ju se vår nya maskot också, påpekade HK Malmö-ordföranden Jörgen Rasmusson.

Ett svart får som Rasmusson presenterade som Ull Mohlin.

HK Malmös marknadsansvarige Ulf Mohlin slutar snart i föreningen. Men när han gjort det har klubben i alla fall kvar en får-maskot som alltså heter Ull Mohlin.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close