skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Vissa BoIS-mål betyder mer än andra

Filip Pivkovskis 0-1-kasse mot Falkenberg var kanske säsongens viktigaste mål för alla Landskroniter.

Tänk dig följande.

Du har varit petad för det mesta. Ditt laget har kört fast och ligger på nedflyttningsplats. Föreningen står på randen till konkurs och du vet inte om du får ut din lön om två veckor. Publiken sviker. Du fryser. Det regnar. Du möter ett lag på Allsvensk direktplats som är stora favoriter.

Och så dyker det upp en bolldjävel mitt framför fötterna på dig någon meter från mållinjen i offensivt straffområde.

Tänk dig när du får till en sunkig vristträff i det läget.

Tänk dig när bollen rullar i mål.

Tänk dig att det på läktaren står ett tiotal supporters som avgrundsvrålar för en sällsynts sekund framgång.

Tänk dig LÄTTNADEN.

Allt det där upplevde Filip Pivkovski en bit in i den andra halvleken under tisdagen. Hjärnsläppsvanvettsglädjen för en sketen strumprullare. Ett mål som betydde ALLT för både ett lag i kris och en stad i en negativ gnällspiral.

Beskriv dina känslor från den där bollträffen och fem-tio sekunder efter det?

– Det kändes som ”äntligen” för mig själv. Det var ingen ren träff, men det räckte. Sedan ville jag direkt fira med fansen. Det går inte att beskriva lättnaden vi upplevde i det ögonblicket… Jag vet hur mkt det betyder för supportrarna – att resa dit nederlagstippade och med alla frustrerade känslor.

– Det var en lättnad för mig också – första målet för säsongen. Det var väldigt länge sedan jag fick fira så.

Hur har du påverkats av det senaste året, som petad i en trupp som hackat?

– Phu… Det har varit upp och ner hela tiden. Jag kan bara påverka på planen och göra det så bra jag kan på varje träning.  Mycket handlar om att att hitta glädjen. Visst har det varit jobbigt att vara petad så ofta, men det ligger inte i min natur att ge upp. Jag går hellre upp tidigt till gymet varje dag och kör extra hårt där, säger Pivkovski som har kontrakt med Landskrona BoiS även säsongen 2019.

Stämningen i truppen då? Tre olika huvudtränare på två veckor är knappast optimalt?

– Efter det att Agim gick hade vi en bra träningsvecka som nog blev en väckarklocka för många, När Jack tog över tog det några dagar innan vi lärde känna varandra, men jag måste säga att han är outstanding i sina analyser och sitt tankesätt. Allt är glasklart. Agim var bra och satte sina spår i oss efter tre år och till stor del spelar vi fortfarande efter hans riktlinjer. Skillnaden är att vi nu fokuserar mer på kontringar och att döda ytor, lite mer om vad vi ska göra utan boll, inte med. Sättet Jack kommer med sin matchplan var kanon – allt stämde perfekt i Falkenberg.

Ni fick ett lyft i tabellen i och med den här segern. Hur påverkar det truppen och moralen?

– Stämingen på hemresan var fantastisk och det tror jag alla längtade efter. Nu har vi varit lediga en dag – sedan är det nya tag direkt, Varberg hemma nästa vecka är en match vi måste vinna så pressen finns där hela tiden.

När Jack var i FC Rosengård hade många spelare problem att första hans risgrynsgrötiga danska. Allvarligt talat, förstår ni allt han säger eller nickar ni bara och sneglar oroat på varandra?

– Jag har ju spelat i Danmark och förstår vad han säger. Men en del av de andra fattar inte, speciellt inte de från Rosengård, hahaha…

Christoffer Ekmark

Foto: Mauri Forsblom

 

Läs även:

Arkivkollen med Pivkovski:

Via MFF och Europa till BoIS

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close